JARUN JE OSTAO BEZ SVOG IMENA! Građani uzrujani promjenom imena tramvajske stanice: ‘Nek si malo prouče povijest!’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Stanovnici Jaruna i Hrgovića ostali su nemalo iznenađeni kada su saznali da se nekoć tramvajska stanica Jaruna premineovala u Hrgoviće, dok je stanica Jarun preimenovana u Vrbani.

Izvijestili su o tome u kvartovskoj grupi Jarun, moj kvart na Facebooku, a građani su iznenađeni potezom ZET-a.

“Naš Jarun je ostao bez naziva tramvajskog stajališta po svom imenu! Ekipa iz Možemo ga je preimenovala u Hrgovići, a naziv Jarun prebacila na stanicu u Vrbanima! Zaključak o preimenovanju tramvajskog stajališta „Jarun“. Vijeće Mjesnog odbora Jarun razmatralo je preimenovanje tramvajskog stajališta „Jarun“ u ime „Hrgovići“ i suglasno je s navedenim preimenovanjem”, stoji u objavi na Facebooku Jarun Moj kvart.

Nek’ si prouče povijest!

Pa tako stanovnica Jaruna piše: “Užas. Nek’ si malo prouče povijest novopečeni Zagrepčanci. Fakat ne znam kam taj naš Zagreb ide i u kaj se pretvara”.

“Kad netko izađe na stanici Jarun nalazi se na Vrbanima!”, stoji u jednom komentara uz opasku da “samo izmišljaju toplu vodu”.

Stanica je već jednom mijenjala ime

Drugim stanovnicima Jaruna i Hrgovića nije problem ime, već smatraju da zbunjuje ljude.

“Znači bivše Staglišće su preimenovali u Hrgoviće, a Jarun vratili gdje je bilo do prije dvije godine. Nije neki big deal osim što će opet zbunit ljude koji će saznat za ovu promjenu tek kad fulaju stanicu”, smatra jedna stanovnica Jaruna.

U drugom komentaru se pitaju, zašto mijenjati ono što je već jednom promijenjeno.

“Pa kaj nisu to promjenili prije par godina iz Staglišća u Jarun, a Jarun u Hrvatskog sokola?”, pita se jedan sugrađanin.

Podsjetimo, 2019. godine izmijenjeni su nazivi tramvajskih stanica na Horvaćanskoj cesti. Pa je tako Staglišće postalo Jarun, Jarun je postao Hrvatskog sokola, a stanica na Rudeškoj je promjenila naziv u Vrbani. Sad pak kažu građani da je stanica Jarun preimenovana u Hrgoviće, dok je stanica Jarun, postala Vrbani.

O svemu smo poslali upit ZET-u, a njihov odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo.


Komentari