IZDRŽALI SU UNATOČ KIŠI I LOŠEM VREMENU: Na Cvjetnom trgu su stajali zagrljeni 24 sata

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Unatoč kiši i lošem vremenu, umjetnici Igor Zenzerović i Bojan Ban na Cvjetnom trgu u Zagrebu nastavili su performans Studija jednog zagrljaja.

Pošto u Zagrebu pada kiša, dobili su jakne i nastavili stajati pod kišobranom. Njihov performans završio je u 12 sati. Nakon što je Grički top označio 12 sati, velikim pljeskom su ih nagradili okupljeni građani.

Zenzerović je ranije rekao da je cilj performansa istražiti blisku prisutnost dva muška tijela u javnom prostoru.

Podsjetimo, Performans je započeo u petak u 12 sati kad su se dva umjetnika zagrlila i ostali u zagrljaju 24 sata. Dva muškarca zagrljena na trgu izazvala su mnoštvo reakcija.

Po završetku performansa, na Cvjetnom trgu se treba održati Etno Queer koncert. Na ovom jednosatnom koncertu nastupa ZborXop, amaterski zbor iz Zagreba koji njeguje balkansku vokalnu tradiciju, zbor Domaćigosti koji okuplja ljude u migraciji te pjesmom na mnogim jezicima podupire raznolikost i povezivanje kultura, VINS, vokalno instrumentalna neformalna skupina građana i građanki koje promiču vrijednosti pjevanja.

Performans Studija jednog zagrljaja, pulskog umjetnika Igora Zenzerovica i glumca Bojana Bana, (Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX)

Komentari