IZ ŠTAMPARA OBJASNILI ZAŠTO SE NA VELESAJMU DANAS STVORILA TAKVA GUŽVA: ‘Njih je danas bilo preko tisuću, stoga vas molimo sljedeće’

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Na Zagrebačkom velesajmu danas je više od tisuću ljudi čekalo na cijepljenje za vrijeme velikih vrućina, a iz Zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” tvrde da je razlog u velikom broju građana koji je došao na cijepljenje bez da se prethodno najavio.

Stoga su danas poslali apel svim sugrađankama i sugrađanima da na cijepljenje dolaze isključivo u prethodno naručenim terminima, kako bi se izbjegle velike gužve i dugo čekanje kojemu smo danas svjedočili na Zagrebačkom Velesajmu.

“Današnja gužva koja se stvorila na cjepnom punktu Velesajam rezultat je dolaska velikog broja sugrađanki i sugrađana, prema prvim procjenama njih više od 1000, koji se nisu prethodno naručili i nisu imali definiran termin cijepljenja. Napominjemo i podatak kako se danas na Velesajmu cijepe isključivo sugrađani naručeni na druge doze cjepiva AstraZeneca i Pfizer – BioNTech”, stoji u priopćenju ZZJZ “Dr. Andrija Štampar”.

“S obzirom na nastalu situaciju u najkraćem mogućem roku poduzeli smo sve potrebne radnje kako bismo osigurali smanjenje gužve i olakšali čekanje svima koji su se danas našli na Velesajmu. U suradnji s Gradom Zagrebom i nadležnim institucijama osigurali smo suncobrane, a volonteri Crvenog križa stavili su se na raspolaganje dijeleći bočice vode kako bi se sugrađani rehidrirali. Također, osigurano je 14 kolica za osobe s invaliditetom te naše starije sugrađane koji teško hodaju, a koje COVID redari prekoredno dovoze na cijepljenje. Još jednom apeliramo da se na cijepljenje dolazi u naručenim terminima.“ naglasio je dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

Podsjećamo da će se u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i zagrebačkog Medicinskog fakulteta po prvi put u Zagrebu održati cijepljenje bez naručivanja i najave.

Cijepljenje bez naručivanja održat će se u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar, Rockefellerova 4. Termini su u ponedjeljak, 28. lipnja, i utorak, 29. lipnja, od 9 do 15 sati, a u srijedu, 30. lipnja, od 8:30 do 11 sati te od 16 do 19 sati.

Iz HZJZ-a naglašavaju da je cijepljenje predviđeno za građane iz cijele Hrvatske koji imaju osiguranje HZZO-a (MBO). Cijepit će se samo prvom dozom, i to cjepivom Pfizer.


Komentari