Iz Grada poslali očajnički apel građanima : ‘Budimo odgovorni – čuvajmo sebe i svoje bližnje!’

Foto: Davor Pongracic / CROPIX / POOL

Zbog aktualne krize uzrokovane koronavirusom koja je posebno prisutna u Zagrebu gdje se još uvijek život nije nastavio istim tempom nakon razornog potresa 22. ožujka oglasio se Grad Zagreb koji je priopćenjem za medije poslao apel građanima.

”S obzirom na lijepo vrijeme i nadolazeće uskršnje blagdane, molimo građane da se striktno drže uputa i propisa Nacionalnog stožera civilne zaštite kao i Stožera civilne zaštite Grada Zagreba te Zavoda za javno zdravstvo, s posebnim naglaskom na održavanje socijalne distance, odnosno izbjegavanje fizičkog kontakta. 

Nadzor će provoditi posebni timovi policijskih službenika i službenika Civilne zaštite kako bi se osiguralo pridržavanje propisanih mjera vezanih uz rad tržnica, trgovina i ostalih objekata kojima je dopušten rad. Također, provodit će se dodatni nadzor boravka u parkovima, na trgovima, dječjim i sportskim igralištima i ostalim javnim površinama.

Inspektori Civilne zaštite će, ukoliko se ustanovi kršenje mjera, obavezno izdati rješenje o prekršaju, a u slučaju ponovljenog kršenja mjera izreći će se najstrože moguće sankcije, što uključuje i zatvaranje objekta”, kazali su oni. 

Budimo odgovorni – čuvajmo sebe i svoje bližnje!


Komentari