‘Inspektori znali za ilegalne tulume’?! Zagrebački klub radi kao udruga, Trut najavio: ‘I tome ćemo stati na kraj!’

pexels

Pisali smo o tome da se ilegalan tulum održava i u zgradi Ministarstva zdravstva. Minstar Vili Beroš rekao je kako o tome nije znao ništa.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović zatim je pozvao građane i medije da prijavljuju ako znaju za takve situacije.

24sata se javio vlasnik kluba i predsjednik Udruge za Kulturu i Sport Mladih Zagreb, Krešo Leboš. Kako on tvrdi, inspektori i policija dobro su znali za taj klub koji je radio sve do jutarnjih sati.

Njegov klub se službeno ne vodi kao klub, već kao udruga.

“Povodom neprovjerenih napisa u medijima gdje se poziva na linč i ‘drukanje’ od strane građana u ime Udruge odgovorno izjavljujem: Udruga “Zagreb” nije noćni klub ili skupina nasilnih konjokradica već legitimno udruženje građana u svrhu promicanja zajedničkih interesa, konkretno alternativne glazbene scene i kao takvi djelujemo javno i transparentno u skladu sa svim propisanim epidemiološkim mjerama i Zakonima RH. U prilog tome posjedujemo zapisnik o obavljenom inspekcijskom nadzoru na dan 24. listopada od 2.45 do 3 sata gdje su ustanovili da nema nepravilnosti u djelovanju Udruge Zagreb te su nam dozvolili nastavak održavanja. Sloboda Narodu!”, napisao je Leboš.


Ilegalne tulume komentirao je i pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut.

“I tome ćemo stati na kraj pa se neće događati. Nije problem da netko zarađuje, nego je problem ako netko krši mjere. To je neprihvatljivo i to treba kažnjavati”, rekao je Trut u HRT-ovoj emisiji “U mreži prvog”.

Komentari

loading...