Incijativa Chef kuha doma obnavlja hostel na Tkalči za ukrajinske izbjeglice: Prodali su rukavice Željka Mavrovića, ali i dalje trebaju pomoć

Foto: Screenshot google Maps

Inicijativa Chef kuha doma koja je već poznata po humanosti, kuhanjem za Siščane i Petrinjece nakon razgornog potresa i humanitarac Bruno Lerotić, opet pokazuju svoje veliko srce. Naime, 28. ožujka pokrenuli su Facebook aukciju sportske memorabilije kako bi obnovili nekadašnji hostel Taban u Tkalčićevoj ulici za prihvat ukrajinskih izbjeglica.

Chef kuha doma i Bruno Lerotić pokreću humanitarnu aukciju sportskih i modnih rekvizita, a sva prikupljena sredstva će se preusmjeriti za pomoć ukrajinskim izbjeglicama! Aukcija će se odvijati na sljedeći način: svi rekviziti bit će objavljeni na našoj FB stranici, a Vi, dragi naši pratitelji, ćete moći licitirati za svaki od njih. Svako licitiranje će trajati 48 sati, početna ponuda je 1 kn, a pobjednik je onaj koji u trenutku isteka 48-satnog roka dostavi najvišu ponudu”, napisali su u objavi na Facebooku.

Sportske memorabilije na aukciji

U vrlo kratkom vremenu otkako su počeli s dnevnim aukcijama na njihovoj stranici mogla se vidjeti ogromna podrška koju su dobili od mnogih sportaša. Tako se na aukciji prodavao dres nogometaša Vedrana Čorluke, vaterpolska kapica Dubravka Šimenca, dres reprezentativca Marcela Brozovića, replika dresa iz 90-ih Zvonimira Bobana, kao i potpisane rukavice boksača Željka Mavrovića.

Prikupljajući novce za popravke i osposobljavanje hostela za prihvat izbjeglica i dalje trebaju pomoć sugrađana. Točnije, potrebni su im komadi namještaja kako bi uredili zaboravljeni hostel kako bi što ugodnije ugostio Ukrajince koji bježe od rata.

Tako sada navode u objavi kako su im potrebni kreveti, klupe, odgovarajući madraci i ostali namještaj kako bi hostel pripremili za njegove nove goste.

Ako imate ono što je potrebno zagrebačkim humanitarcima javit im se možete na Facebook stranicu Chef kuha doma.

Komentari