IGRALIŠTE RAZDORA NA ČRNOMERCU: Dva dana prije izbora raskopali su ga bageri, sada je konačno krenula njegova obnova

Foto: Marko Todorov/Cropix

“S veseljem objavljujemo da su radovi na sportskom igralištu Bijenik započeli!”, objavili su na stranici Črnomerec je NAŠ.

Dodaju da je igralište važan sadržaj za svaki kvart, a Zagrepčani na Bijeniku već mjesecima nemaju ni jedno na raspolaganju, već su prisiljeni djecu voziti i nekoliko kilometara dalje.

Za uređenje sportskog igrališta Bijenik 162 u Planu komunalnih aktivnosti VGČ Črnomerec za 2022. osigurana su sljedeća sredstva: izrada projektne dokumentacije za oborinsku odvodnju – 13.500 kn (prenesena akcija koju smo rebalansom uvrstili u PKA već 2021.), izvedba radova – 625.000 kn. (Sve navedene cijene su procjena troška). Veselimo se završetku radova i početku korištenja igrališta!”, dodaju.

Dosad potrošeno 700.000 kuna

Sporno igralište uređuje se već neko vrijeme. Radovi na Bijeniku su tako počeli dva dana prije prošlogodišnjih lokalnih izbora. Čim su stigli rezultati izbora, radovi su i stali. Igralište je bilo neupotrebljivo, a Jutarnji je u lipnju prošle godine objavio da je u posljednje dvije godine na njegovu renovaciju potrošeno 700.000 kuna, ali igralište nije obnovljeno.

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Črnomerec, Dražen Lučanin je tada rekao da prije početka radova za njih nije napravljena projektna dokumentacija pa je zbog toga i sve stalo. Tvrdio je da je i ilegalno napravljena rasvjeta, a odvodnja nije bila napravljena kako treba.


Komentari