I dizajneri su se uključili u pomoć Ukrajincima u Hrvatskoj: Nude i traže opremu za posao, stolove, urede…

Foto: HDD

Hrvatsko dizajnersko društvo sa sjedištem u Boškovićevoj ulici uključilo se u pomoć Ukrajincima koji su zbog rata izbjegli u Hrvatsku.

“Hrvatsko dizajnersko društvo odlučilo se pružiti podršku i pomoć ukrajinskim dizajnerima koji se u ovim trenucima nalaze u Hrvatskoj, a koji, osim što su izgubili posao, nemaju one osnovne uvjete za rad, poput opreme za rad i radnog mjesta“, objavili su iz HDD-a i pozvali dizajnere koji mogu pomoći da im se jave.

“Ovim putem pozivamo, s jedne strane tvrtke, agencije, dizajn studije, kolektive, dizajnere i sve one koji se osjećaju da mogu doprinijeti, da nam se jave ukoliko unutar svojih mogućnosti mogu ponuditi posao, opremu, mjesto za rad ili neku drugu vrstu resursa.”

Pozivaju i ukrajinske i domaće dizajnere da nam se jave kako bismo još jasnije detektirali stvarne potrebe, te ih kvalitetno usmjerili i bolje povezali s onima koji tu pomoć nude.

U objavi navode kako im se na email adresu [email protected] možete javiti ako nudite slobodan stol  u uredu, opremu ili pak suradnju odnosno posao.

Za kraj iz HDD-a poručuju kako se nadaju da će ovom inicijativom pomoći u boljem povezivanju ukrajinskih i hrvatskih dizajnera, ali i potencijalnih klijenata, te da će to doprinijeti pronalaženju posla ili im barem umanjiti osjećaj nesigurnosti i neizvjesnosti u ovim izazovnim trenucima.


Komentari