Hrvatska lutrija ‘pliva u lovi’: Grade si velebnu poslovnu palaču u Zagrebu

Hrvatska lutrija

Hrvatska lutrija jedno je od onih rijetkih poduzeća u državnom vlasništvu koje nema problema s likvidnosti i profitom, godinama je njihov godišnji prihod preko pola milijarde kuna. Lutrija je, ujedno, jedna od najpoželjnijih adresa i prvi izbor za stalno zaposlenje onih koje je potrebno stranački zbrinuti. Lutrija tako stekla više od 1.300 zaposlenih koji primaju natprosječne plaće. A, sad je došlo vrijeme za novi iskorak.

Hrvatski arhitekti oduševljeni su Lutrijinim pozivnim natječajem za idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje njihove nove poslovne zgrade koju kane graditi južno od Avenije Dubrovnik u naselju Sopot na parceli površine 7661 četvornih metra.

U prvoj fazi planiraju izgradnju poslovne zgrade s minimalnim pratećim sadržajima za potrebe vlastitih zaposlenika od najmanje 11.491 četvorni metar. U drugoj fazi graditi će se dodatni sadržaji, obaviti će se proširenje i nadopuna „vlastitih i drugih“ potreba, sve do ispunjenja parcele.

Multimilijunski projekt upravo je počeo raspisom natječaja čiji je nagradni fond težak više od pola milijuna kuna. DO kraja godine trebalo bi biti odabrano pobjedničko rješenje, a gradnja početi tijekom slijedeće, 2021. godine.


Komentari