HAK izdao upozorenja za pojedine prometnice, na graničnim prijelazima velika čekanja

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Pojačan je promet prema Sloveniji, za sve skupine vozila otvoreni su autoceste A1 i A6, državna cesta DC1 te Krčki most i Paški most, a zbog jakog vjetra između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, javio je HAK.

Prema izvješću u 9 sati, pojačan je promet na glavnim cestovnim pravcima prema Sloveniji te na graničnim prijelazima sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom i Srbijom. Najgušći je promet na autocestama: A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru Slovenije. Na GP Macelju se čeka oko sat vremena, a na Bregani, Pasjaku i Jurovskom Brodu oko pola sata.

Zbog pojačanog priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima vrijeme potrebno za prelazak granice se često mijenja, a zabilježena čekanja mogu biti i duža. Vozači se poziva na strpljenje i razumijevanje.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na vlažnim dijelovima kolnika, mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Ponegdje ima i magle. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

U pomorskom prometu nema poteškoća.


Komentari

loading...
-->