GUŽVA U GRADU! Zagrepčani partijaju u centru, atmosferu uveseljavaju ulični svirači

Screenshot

Zagrepčani ne kriju da jedva čekaju kavu na omiljenoj terasi, a čini se da se ne mogu strpjeti do 1. ožujka. Željni “starog normalnog”, brojni mještani metropole danas se se okupili u centru grada. Klupe su pune, a mnogi šetaju ili pak stoje. Atmosferu dodatno zagrijavaju ulični svirači, a pljesak ne izostaje.

“Toplo je i zašto ne bih iskoristila ovu večer za druženje s prijateljicama. Bolje da smo vani, nego da sjedimo u stanu. Lijepo je vidjeti pun grad”, rekla nam je jedna prolaznica.

“Nedostaju mi kafići, ali šta je tu je. Kava za van, piva za van. Snađe se čovjek”, dodaje njezina prijateljica.

“Jedva čekam otvorene terase, a nije ni ovo loše. Svirači su odlični. Baš me vesele”, kazao nam je prolaznik.

Podsjetimo, šef Stožera i potpredsjednik Vlade Davor Božinović kazao je na konferenciji za novinare kako se novom odlukom od 1. ožujka gosti kafića mogu posluživati na terasama, od 6 ujutro do 22 sata, i to samo na otvorenim dijelovima objekata. Moraju se ukloniti pregrade na terasama kako bi kolao zrak.

Što se tiče udaljenosti među stolovima, ona će biti kao što je to bilo i prije, a to znači da stolovi moraju biti udaljeni tri metra kako bi se osigurao razmak među gostima za različitim stolovima od minimalno metra i pol.

Nije dopušteno puštanje glazbe kako gosti ne bi glasno pričali te na taj način širili aerosol i povećavali mogućnost zaraze. Ovisno o veličini terasa izračunava se najveći broj korisnika i mora biti vidljivo istaknut svima. Pri ulasku mora biti dezinficijens. Prilikom ulaska u zatvoreni dio ugostiteljskog objekta koji je dopušten samo radi korištenja toaleta, nužno je nositi masku.


Komentari