Gradonačelnik Bandić odbio jedan jedini zahtjev oca Šeherzade: ‘Čovječe, daj se urazumi!’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Gradonačelnik Milan Bandić danas je na Trgu bana Jelačića službeno otvorio Advent u Zagrebu, zajedno s obrtnicima.

Tom prilikom gradonačelniku se obratio Enver Beka, otac koji više od 120 dana spava na glavnom gradskom trgu, tražeći pravdu za svoju kćer Šeherzadu koja je, prema njegovim tvrdnjama, umrla greškom liječnika u bolnici Rebro.

Beka je zamolio gradonačelnika da mu dozvoli da postavi šator na Trgu s obzirom na sve hladnije vrijeme i zimu koja dolazi, no gradonačelnik mu je ponudio smještaj, ‘sobu ili apartman’.

‘Čovječe, daj se urazumi!’, kazao mu je gradonačelnik.

Iz gradonačelnikove pratnje isto je Enveru rečeno da se gradonačelnik lijepo razgovarao s Enverom, te kako mu je gradonačelnik ponudio ‘smještaj, toplotu i hranu’ opkazavši time potpuno nerazumijevanje Enverove situacije, koji nije beskućnik, koji ima svoj dom i gdje spavati. Razlog zašto on provodi vrijeme na Trgu nikako nije što nema smještaj.

Patnja Envera Beke koji je prije četiri godine izgubio svoju petogodišnju kći Šeherzadu ne prestaje. Neutješni otac od 27. srpnja živi i spava na Trgu bana Jelačića odakle se nema namjeru pomaknuti dokle god ne sazna istinu zbog čega je preminula njegova djevojčica.

Naime, Šeherzada je prije četiri godine otišla na operaciju u KBC Zagreb, a kako navodi otac, tada je došlo do greške liječnika koja je dovela do smrti njegove miljenice.

“Četiri i pol godine tražim pravdu za svoje dijete i sada spavam na Trgu bana Jelačića. Dobio sam dijete u sanduku iz KBC-a Rebro i kazali su mi da je bila prirodna smrt. Ne znam kome više da se obratim. DORH-u smo predali kaznenu prijavu i nikad me nisu pozvali i nikad mi se nitko nije obratio. Ministar Beroš 2018. godine je ponovno tražio iz bolnice Rebro još manje su mi poslali od prvog puta. Sada treći puta dobio sam dokumentaciju od tuđe djece koju nosim u torbi”, rekao je nedavno premijeru Andreju Plenkoviću.

(VIDEO) BANDIĆ JE ZBILJA PRIREDIO ‘SHOW’ NA TRGU, ALI SRAMOTAN! Vikao je na oca preminule Šeherezade


Komentari