GORNJI GRAD OSTAJE BEZ JEDINE TRGOVINE: ‘Napravili smo pobunu čim smo čuli da će se zatvoriti’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Do zatvaranje malene trgovine Dione u prizemlju zagrebačke Ćirilmetodske ulice 8, ostalo je oko trideset dana. Naime, prostor se mora isprazniti najkasnije do 15. srpnja. Tako će u povijest otići posljednja trgovina na Gornjem gradu, a stanari ostaju bez jedinog kvartovskog dućana. Za mnoge stanovnike ovog kvarta to će značiti brojne probleme.

Prije toga ostali su i bez kioska i bankomata, a nemaju ni ni automate za naplatu parkiranja. “Gornji grad polako umire, a nikoga nije briga”, kažu.

O razlozima zatvaranja i dalje se nagađa. Naime, tvrtka Dinova-Diona d.o.o sredinom srpnja seli iz prostora koji je djelomično u privatnom, a djelomično u gradskom vlasništvu. Jutarnji list doznaje kako s privatnim vlasnikom nije postignut dogovor o produljenju najma pa je jedino rješenje raskid ugovora.

Članica Mjesnog odbora Gornji grad, Sandra Mišić kazala je: “Prostor je jednim dijelom gradski, a drugim dijelom je u privatnom vlasništvu. Koliko smo mi čuli, privatni vlasnik više neće davati najam Dioni. Također, rečeno je da je uspio dogovoriti bolju cijenu s nekim drugim, ali se ne zna kad. Mi ćemo sigurno biti cijelo ljeto bez dućana.”

Čim su čuli za zatvaranje, stanari su pokušali to zaustaviti, a obratili su se i Gradskoj četvrti i Gradu. No, rješenja zasad nema.

“Mi smo napravili pobunu čim smo čuli da će se zatvoriti jer smo mislili da ćemo skroz ostati bez dućana, inače je praksa kad se tako jednom zatvori, da se više ništa ne otvara pa smo se uplašili. Ako se i otvori, to sigurno neće biti ubrzo, svejedno smo u problemu, rješenje trebamo sad”, kazala je Sandra.


Komentari