GODINE SU PROŠLE, ALI TUGA JE OSTALA: Povodom obilježavanja obljetnice smrti Dražena Petrovića položeni su vijenci ispred Cibone

Foto: KK Cibona

Prošlo je 28 godina bez našeg košarkaškog Mozarta Dražena Petrovića. Povodom obilježavanja obljetnice smrti Dražena Petrovića ispred Košarkaškog kluba Cibona su predsjednik kluba Mladen Bušić, direktor Domagoj Čavlović, sportski direktor Marin Rozić i igrači Lovro Gnjidić i Danko Branković položili vijenac i zapalili svijeće na gradskom groblju Mirogoj, u društvu Draženove majke Biserke i zamjenika gradonačelnika Luke Korlaeta.

Foto: KK Cibona

“Dražen je jači od svega. 28 godina ga fizički nema, a ni sama nisam mogla znati da će toliko ući u ljude i naveća njegova medalja je ljubav naroda. Zato nam je za proširenje Draženovog muzeja iz Pariza stigla njegova voštana figura za koju sam mislila da neću preživjeti. Nadam se da ćemo taj dio proširenja obaviti do njegovog rođendana zato što smo za proširenje već dio obavili. To će za djecu biti predivna stvar jer su meni djeca na prvom mjestu. Dražen će pomoću svjetala u olimpijskim krugovima igrati košarku i djeca će gledati kako se sve može postići u životu s radom i radom. Ovih dana sam baš jako emotivna”, rekla je njegova majka Biserka Petrović.

Foto: KK Cibona

Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika rekao je kako je Dražen bio idol njegove generacije, pa dodao: “Košarka je bila medij preko kojeg smo se družili i razmjenjivali iskustva na školskim i kvartovskim košarkaškim terenima. U tom smislu ću apelirati da se sportska infrastuktura poboljša i da se sport i košarka kao medij i dalje koriste u tom smislu. Draženovo svjetlo će sijati zauvijek”.

Foto: KK Cibona

Sportski direktor Cibone Marin Rozić rekao je kako je ovaj dan uvijek težak: “Uvijek si postavljamo pitanje je li moglo drugačije. Dražen je bez obzira na tih 28 godina i dalje ‘živ’ i pripada svima nama. Izvor je čudesne inspiracije za sve one koji vole košarku. Njegova nevjerojatna energija, motivacija i rad su napravile da on ‘traje’ toliko dugo. Dražen i Cibona su nerazdvojni, on je primjer za sve naše mlađe generacije”, zaključio je.


Komentari