GLEDANJE NOĆNOG NEBA NA BIJENIKU Institut Ruđer Bošković domaćin je Svemirske konferencije, a evo što će se raditi kad padne mrak

Institut Ruđer Bošković (foto: Facebook)

Jadranska svemirska konferencija regionalni je skup posvećen suradnji u svemirskim znanostima i tehnologijama. Ove godine u fokusu je umjetna inteligencija u svemiru. Konferencija će se održati u četvrtak 12. svibnja 2022. s početkom u 9:00 sati u dvorani 1. krila Instituta Ruđer Bošković, a dan uzbudljivih rasprava i zanimljivih predavanja zaokružit će Noć pod zvijezdama na IRB-u – noćno promatranje neba koje će se održati na Institutu Ruđer Bošković s početkom u 21 sat.

Noćno nebo (foto: Pixabay)

Noć pod zvijezdama

U sklopu Jadranske svemirske konferencije održat će se tradicionalno znanstveno-popularno događanje Noć pod zvijezdama na Ruđeru i to 12. svibnja 2022. godine s početkom u 21 sat na Institutu Ruđer Bošković. Događanje će započeti u 20:00 sati predavanjem Ante Radonića o svemirskom teleskopu James Webb. Od 21:00 pa sve do 23:00 sata počinje, za mnoge možda najuzbudljiviji dio, promatranje noćnog neba teleskopima.

Komentari