Glavni kolodvor bez javnog WC-a! Istražili smo zašto je to tako i kada putnici mogu očekivati povratak ‘na staro’

Foto: Zagreb.info

Najveća i najprometnija stanica za vlakove u Hrvatskoj je Glavni kolodvor na Tomislavcu. Svakoga dana, tisuće ljudi prođe kroz njega kako bi doputovali doma s posla, posjetili najmilije u dalekom kraju ili se zaputili u dugo priželjkivanu destinaciju. U pojedinim medijima pojavila se informacija kako je spomenuti željeznički kolodvor bez javnog WC-a već neko vrijeme, stoga smo upitali HŽ infrastrukturu o čemu je točno riječ.

“Javni sanitarni čvor u Zagreb Glavnom kolodvoru daje se u zakup sukladno važećim zakonskim i internim propisima. Isti je bio u dugogodišnjem zakupu sve do srpnja 2020.

Prošle se godine broj putnika na kolodvoru Zagreb Glavni drastično smanjio uslijed pandemije COVID-19 te odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite da se javni prijevoz nekoliko mjeseci obustavi. Osim toga, zgrada kolodvora je neko vrijeme bila van funkcije i zbog posljedica nastalih uslijed potresa u Zagrebu i Petrinji”, otkrili su nam iz HŽ infrastrukture.

Foto: Zagreb.info

Putem javnog natječaja su nudili zakup, ali nije bilo zainteresiranih

“Slijedom navedenog zakupnik je u srpnju 2020. zatražio sporazumni raskid ugovora o zakupu. HŽ Infrastruktura d.o.o. je potom putem javnog natječaja nudila zakup javnog sanitarnog čvora u Zagreb Glavnom kolodvoru, međutim isti nije komercijaliziran budući da nije bilo zainteresiranih zakupnika”, priopćili su nam.

Istaknuli su i da je sanitarni čvor je u dobrom stanju i nije potrebna sanacija.

“Uskoro će biti objavljen novi javni natječaj za njegov zakup, a za sada ne možemo znati da li će biti zainteresiranih zakupaca”, zaključili su.


Komentari