GDJE JE NESTALA TERASA S ILICE 33? Nakon potresa ulijevala je nadu, a sada joj temelje čuva samo skela

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

“Terasa” iz Ilice 33, mjesto koje je prštalo optimizmom nakon razornog potresa u Zagrebu i koje je uveseljavalo prolaznike disko kuglama, šarenim ukrasima te dvije lutke, Vojkom i Martom, godinu dana nakon potresa, zatvoreno je.

Ivana Rakamarić, stanovnica zgrade u Ilici 33 koja je i pokrenula samu “terasu”, točnije potkrovlje s kojeg je pao zabatni zid, zbog štete od potresa iselila se, a terasu zatvorila.

Govori nam kako čekaju kredit za renovaciju zgrade koja je svoju poslušnost u potpunosti otkazala nakon petrinjskog potresa. Ona više naime nije za život, iako, kako nam govori Ivana, neki susjedi i dalje tamo ostaju jer nemaju drugog izbora.

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Marta i Vojko rastavljeni su, objavila je Ivana na Instagram profilu koji prati priču te zanimljive terase, a Marta je pronašla svoje mjesto pod suncem na Srednjacima dok Vojko čuva stražu, ali iz sigurne udaljenosti, u njihovu domu.

Čak je i disko kugla preseljena, smjestila se u Vrbanima.

Nažalost, i vlasnica Ivana bila je prisiljena otići u podstanarstvo. Potkrovlje koje su obnovili prije 15 godina, tvrdi, spasilo im je život i onemogućilo potpuno urušavanje, no zgrada trenutno nije useljiva. Plaćaju, kako je u jednoj prilici rekla za 24sata, 18 tisuća kuna vrijednu skelu svaki mjesec kako bi ista očuvala konstrukciju zgrade. To će učiniti, zaključuje, dok ne dođe do obnove, no istoj se ne nadaju uskoro.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ilica 33 (@ilica33)


Komentari