GAJNICE U PROBLEMU: Stanari na nogama zbog ograde koja im ničemu ne služi! Ukinuto im je i stajalište za bus

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Pet dana uoči lokalnih izbora, u Gajnicama, paralelno s Alejom Bologna osvanula je ograda koja bi trebala pješacima omogućiti sigurniju šetnju. Kako u Huzjanovoj ulici nogostupa nema, ograda je trebala biti spas za stanare tog područja, no oni tvrde da to nije tako.

Ograda se pruža pedesetak metara, a ostatak prometnice je neosiguran, objašnjavaju stanari. Kažu i da ograda sama po sebi stvara niz drugih problema.

“Postavljena ograda onemogućava vatrogasni pristup trgovačkom centru, onemogućava izlazak biciklista svojim kućama, ne popravlja stanje poplava i vode na kolniku nakon obilnih kiša”, izjavila je za Večernji stanarka Nevenka Dimitrijević, stanovnica ulice.

Lokalni mjesni odbor je od gradske četvrti zatražio očitovanje vezano za spornu ogradu. Novoizabrana predsjednica Mjesnog odbora Gornji Stenjevec Vlatka Pažin kaže kako se u nedjelju desetak stanara Huzjanove okupilo kako bi ukazali i da su na tom području potrebni i uspornici jer se nitko ne pridržava ograničenja brzine. Ukinuto je i autobusno stajalište ZET-ove linije 120 što je problem i za stanare obližnjih ulica.

Stanari kažu i da se već gotovo dvadeset godina govori o kolektoru koji bi trebao riješiti problem plavljenja nakon kiša, ali da se to joj uvijek nje ostvarilo. Iako im je jasno da nema svrhe kopati po cesti u ovom trenutku, smatraju da se nešto treba učiniti.

“Trebalo bi napraviti privremeno rješenje, a ogradu ili dovršiti do kraja ili je skinuti i ocrtati pješački dio. A što se tiče autobusa, može se uvesti minibus linija, ne mora to biti zglobni autobus. Nešto se mora napravi”, kaže Pažin.

Član Vijeća gradske četvrti Podsused-Vrapče Dejan Kljajić kaže da vodoopskrba i odvodnja planira napraviti veliki kolektor ove godine.

“Tek kad se napravi kolektor može se ići u dogovore s vlasnicima privatnih parcela glede eventualnog proširenja ceste. A što se tiče autobusa, preusmjeren je jer je to pitanje sigurnosti prometa”, zaključuje Kljajić.


Komentari