(FOTO+VIDEO) Uz pjesmu ‘Rajska Djevo, kraljice Hrvata’ Tomašević zapalio prvu adventsku svijeću na Manduševcu

U 17.00 sati otvoren je Advent u Zagrebu tradicionalnim paljenjem prve svijeće na Manduševcu na Trgu Bana Jelačića. To je ujedno najpoznatija fontana, a vjeruje se da je po njoj Zagreb dobio ime. Nalazi se i u grbu Zagrebačke županije.

Svečanosti paljenja svijeće prisustvovao je i gradonačelnik Tomislav Tomašević, predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld i monsinjor Zlatko Koren.

Uz izvedbu pjesme “Rajska Djevo” Gradonačelnik Tomašević zapalio je prvu adventsku svijeću. “Nadam se da ćemo u vrijeme došašća svi biti bolji prema drugima. Želim vam radost, ljubav, da svi budemo bolji ljudi. Hvala vam lijepa”, poručio je Tomašević Zagrepčanima koji su se okupili.

Manduševac je prva od tri postaje na kojima će se svečano obilježiti početak najljepšeg razdoblja u godini. Palit će se i lampice na borovima na Platou Gradec, a potom slijedi i glavno paljenje lampica na Zrinjevcu. Adventska događanja će se održavati do 7. siječnja 2022. na više lokacija u centru Zagreba. Detaljan program pronađite ovdje.

Kao i svake godine i unatoč pandemiji, u TZGZ-u vjeruju da će manifestacija privući mnoge domaće i strane turiste, kojima preporučuju pridržavanje propisanih mjera na lokacijama Adventa. Iz Turističke zajednice napominju i da su mnogi hotelijeri i ugostitelji u Zagrebu spremni za Advent s posebnim ponudama.


Komentari