(FOTO+VIDEO) Svijeće i svečani program u Vukovarskoj u znak sjećanja za žrtve

Foto: Pixsell

Uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, diljem Hrvatske odaje se počast svima koji su branili i ginuli za neovisnu Lijepu Našu. Povodom toga, duž Ulice grada Vukovara pale se svijeće. Brojni Zagrepčani na taj su se način danas prisjetili Grada Heroja.

Kod Spomenika dr. Franji Tuđmanu, lampašima je ispisan “Vukovar” i napravljen križ od lampiona. Obilježavanje Dana sjećanja u Zagrebu organizira klub veterana 148. br. HV Zagreb-Trnje, u suradnji sa 50 braniteljskih udruga, pod sloganom “I reći ću vam samo još jednu stvar Zapamtite Vukovar”. Vukovarsko svijetlo mira ove je godine donio zagrebački branitelj Vukovara, Darko Zlodi, u pratnji pripadnika Zapovjedništva za potporu HV-a i pripadnika Počasne postrojbe MUP-a. Događaj su uveličali brojni građani te Simfonijski puhački orkestar OSRH te kadeti Hrvatskog vojnog učilišta.

Kako je to izgledalo danas pogledajte ovdje:

Ulicom grada Vukovara provozali su se i motoristi, a sve se odvilo pod pratnjom policije. Uoči velikog dana, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević zajedno je sa svojim suradnicima položio je vijence kod Spomen obilježja Glas hrvatske žrtve – Zid boli i kod Središnjeg križa na groblju Mirogoj. Tomašević sutra ide u Vukovar gdje će sudjelovati na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2021. pod nazivom “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta”.

Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Facebook


Komentari