(FOTO+VIDEO) ŠTO JE SA STUBAMA KOJE VODE NA PLATO GRADEC? Stigao nam je odgovor iz Grada

Foto: Zagreb.info

Prije nekoliko dana Zagrepčane je na stubama koje vode prema platou Gradec zatekao natpis kako prolaze na vlastitu odgovornost te su iste okružene sigurnosnom trakom zabrane. S obzirom na to da više informacija javnosti nije bilo poznato, obratili smo se Gradu s upitom odakle su nam otkrili detalje trenutnog stanja jednog od omiljenih dijelova grada Zagreba.

“Pokrenut je postupak ishođenja tehničke dokumentacije te je u tijeku izrada Projekta uređenja Stuba Gradec. Po pribavljanju suglasnosti na projekt Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode pokrenut će se postupak javne nabave za izvođača koji će obaviti radove sanacije predmetnih stuba”, stoji u odgovoru koji nam je stigao iz Ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, komunalne poslove i promet.

Foto: Zagreb.info

Također, s obzirom na to da je do prije samo nekoliko tjedana na istom prostoru održavao Baš Naš festival, zanimalo nas je i je li sigurnost građana u tom trenutku bila ugrožena zbog vidno oštećene nosive čelične konstrukcije stuba. ˝Prije nekoliko tjedana ovaj Ured nije imao saznanja o oštećenju gazišta stuba koja bi ugrožavala sigurnost prilikom korištenja stuba. Nakon interventnog zatvaranja prolaza krajem prošlog tjedna izvršen je tehnički očevid te su utvrđena oštećenja, odnosno pukotine gazišta podesta koja predstavljaju moguću opasnost prilikom korištenja stuba, zbog čega su one zatvorene za prolaz˝, poručili su iz Grada.

Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info

Komentari