(FOTO+VIDEO) PRIZOR KOJI SLAMA SRCE! Djevojčica ostavlja medu i trči roditeljima u zagrljaj: ‘Pokušat ćemo biti bolji ljudi. Promijeniti sustav koji te nije zaštitio’

Screenshot: Facebook

Smrt dvoipolgodišnje djevojčice iz Nove Gradiške potresla je cijelu Hrvatsku.

Podsjetimo, djevojčica se od srijede u Klaićevoj bolnici nalazila u kritičnom stanju, a u nedjelju 4. travnja pretrage su potvrdile da su ozljede, koje joj je nanijela majka, bile preteške da preživi zbog čega je nastupila moždana smrt.

Ispred zagrebačke bolnice, građani su se tijekom uskršnjeg popodneva spontano okupljali stavljajući na ogradu krunice i plišane igračke, moleći se za njen oporavak. Nakon što je iz Klaićeve stiglo priopćenje da je malena djevojčica preminula, potreseni Zagrepčani zapalili su lampione i ostavljali emotivne poruke. Brojni se i danas opraštaju od djevojčice uz koju su bili baš svi.

Jedan video posebno je ganuo javnost. Na njemu se vidi kako malena djevojčica ostavlja svog medvjedića za drugu djevojčicu koja se s njim nikad neće igrati. Djevojčica je potom potrčala roditeljima u zagrljaj, a video je objavila stranica “Ljudi za ljude“.

“Draga malena djevojčice, možda smo prolazili pokraj tebe kada si bila uplašena i tužna. Možda smo negdje u prolazu čuli kako plačeš. Nismo zastali. Zakasnili smo. Sada mirno spavaj. Pokušat ćemo biti bolji ljudi. Promijeniti sustav koji te nije zaštitio, svaki sljedeći put zastati i pitati: zašto si uplašena. I nikada više ne dozvoliti da se ponovi”, napisali su na stranici.

Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info


Komentari