(FOTO+VIDEO) Bili smo na Floraartu: Brojni Zagrepčani neradni dan iskoristili za posjet omiljene izložbe

Lijepo vrijeme i neradni dan, izmamilo je Zagrepčane na boravak na otvorenom. Najveća gužva stvorila se na Bundeku gdje se održava 55. Međunarodna izložba Floraart.

Omiljeni događaj brojnih Zagrepčana započeo je još 1. lipnja i trajat će sve do nedjelje 3. lipnja. Bundek se tako pretvorio u raskošnu cvjetnu pozornicu s više od 100 tisuća vrsta biljaka. Građani su strpljivo čekali u redu kako bi u kupolama vidjeli zanimljive biljke i pravu umjetnost napravljenu od njih.

Kako je to izgledalo ovog četvrtka pogledajte na videu:

Ovo je ujedno i najveća hortikulturna izložba u regiji, a u sklopu ovogodišnjeg Floraarta u zatvorenim kupolama nalaze se i neke neobične biljke, koje su svojom imaginacijom  osmislili i postavili studenti ALU u Zagrebu.

“Ova izložba radova naših mladih umjetnica i umjetnika promišlja o ovoj našoj specifičnoj situaciji zatvorenosti sustava ali ujedno i o kreativnim potencijalima umjetnosti ka otvaranju i oživljavanju kvalitete naših života”, predstavio je projekt Danko Friščić, Prodekan za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, ALU.

Oni najhrabriji imat će prilike upoznat se sa zagrebačkim zmijama neotrovnicama koje izložene u terarijima.

Svi koji dođu na Floraart uživat će od 19 sati u odličnom glazbenom programu na pontonskoj pozornici. Ricardo Luque, Saša Nestorović Jazz Quartet, Lela Kaplowitz Quartet, Soulbeat i Ivana Galić i ZP Quartet, imena su na koja vrijedi otići.

Dakle, ako još niste, iskoristite slobodni dan ili vikend koji je pred nama za posjet ovoj šarenoj rapsodiji.


Komentari