ZNALI SMO DA NAS NA NEKOG PODSJEĆA! Urnebesna fotografija opisuje 16 godina Bandićeve ere (FOTO)

Photo: Ivan Ramađa

Milan Bandić Zagrebom vlada već 16 godina.

Gradonačelnik Milan Bandić prvi mandat osvojio je 2000.godine i od tada ne silazi sa zagrebačkog prijestolja. Njegove mnogobrojne mandate obilježilo je svašta, nešto nas je nasmijalo, mnogo puta nas je razljutio, a obećanja koja ne ispunjava frustriraju nas do krajnjih granica.

Jednom od građana dozlogrdilo je njegovo obećavanje, a dosjetio se i na koga ga Bandić podsjeća i stvorio fotografiju koja bez ijedne riječi opisuje kako on vodi grad. Srećom, fotografija je urnebesna jer da je išta manje od toga bila bi samo tragična. 

Facebook
Facebook

U svojoj gradonačelničkoj eri prouzrokovao je prometnu nesreću pod utjecajem alkohola, navodno se sjetio majke stranačke kolegice Vlaste Pavić, na ne baš lijep način i to na sjednici Skupštine grada Zagreba.

“Vraćao sam se s karmina na kojima sam popio tri-četiri gemišta, a inače je notorno da ne pijem. Pritom sam jeo luk, a nakon teških jela uvijek uzimam osvježivač daha na bazi alkohola. Ti gemišti nisu utjecali na moju sposobnost vožnje”, izustio je Bandić ovaj biser nakon prometne.

Gradonačelnik je i padao preko nekoliko puta na javnim okupljanjima i time barem malo zabavio javnost.

Njegove slavne izjave, pak, stvar su za sebe. On nije Batman da može 24 sata dnevno paziti što tko radi u Zagrebu, želi posaditi toliko drveća od Zagreba do Sljemena da vjeverice mogu skakutati od jednog do drugog, prvo je radio ko konj, a po novom radi i više od Japanaca.

Ono što je obilježilo posljednje godine jest opsesivna gradnja fontana po cijelom gradu. Ispred NSK-a izgradio je dvije, tu je i ona na Radničkoj, a sada je na redu i jedna na Britancu. I tako dok fontane niču gradom, vrtića nedostaje, kao i teta jer one koje su i zaposlene, preopterećene su zbog broja djece. Organizirani su i prosvjedi, ali Bandić i dalje stoji kod svoje filozofije da su standardi u zagrebačkim vrtićima odlični.

Facebook/Leon Žilavi
Facebook/Leon Žilavi

Ono što još Zagrebu nedostaje jest kanalizacija u mnogim manjim mjestima, koju on obećava već godinama, a i smetlište na Jakuševcu on zatvara, vjerojatno od kada je na vlasti. Gle čuda, smetlište je još uvijek na istom mjestu. Građanima je već puna kapa obećanja i beskorisnih fontana, složit će se mnogi da su one lijepe, ali ima hitnijih stvari koje su odavno trebale biti gotove.


Komentari