ŽESTOKA POLEMIKA NA FEJSU: Je li kultni slatkiš promijenio okus? (FOTO)

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Okus omiljenog nam Kraševog proizvoda više nije isti?

Facebook grupa “Osamdesete u Zagrebu” prava je škrinjica uspomena i nostalgije. Prisjećaju se oni Zagreba nekad, glazbe za kojom brojni od nas i dan danas pate, tadašnjih modnih trendova, ali i slastica koje su “tamanili”. Neke od tih slastica prekrila je prašina zaborava, no neke su preživjele pa i mi danas uživamo u njima.

Jedna od takvih slastica popularna je Bajadera, evergreen među slatkišima. Tko ju ne voli? No, ova ekipa tvrdi- Bajadera je promijenila okus, nije više ista, nije to ona prava Bajdera koja izaziva čisti užitak u okusu.

“Ovo danas nije Bajadera. Mijenjali su recepturu. I uništili je.”, ustvrdio je Tomislav i izazvao pravu polemiku. Nevenka se složila s njim, primjetivši da je u novoj recepturi sama mast, no neki ipak nisu tog mišljenja.

Screenshot/Facebook
Screenshot/Facebook

Iako se većina slaže da okus Bajadere nije isti, pojedinci su stava da se okus ovog slatkiša nikad nije mijenjao.

“Što se tiće masnoće u bajaderi,to je zapravo najkvalitetnija masnoća,a to je kakao maslac.”, tvrdi Đurđica, a Zoran dodaje da je Bajdera istog okusa kakav je imala i prije. S njim se slaže i Anita koja ističe da se ljudi mijenjaju.

Sličnog je mišljenja i Ivan koji, također brani Kraš i dragu nam Bajderu te misli da je u ovom slučaju, ipak u pitanju ljudski faktor i činjenica da čovjek, s godinama, ima drugačiji pogled na stvari, okuse, mirise…

“Ista je ko i prije samo ste vi stariji i niš vam ne valja. Ova grupa je puna ovakvih postova kak je sve bilo prije finije što većinom nema veze s istinom. Neke stvari su se promijenile kao npr. čipi-čips, al to se se vidi na prvi pogled jer više nije reš pečen ko prije. Tak su i starci osamdesetih pričali kak je prije sve bilo bolje.”, misli Ivan.

Svatko od nas ima drugačiji pogled na godine koje ostavljamo iza sebe, zajedno sa sitnicama koje su nas u nekom periodu uveseljavale. Nekada opravdano, a nekada neopravdano. Jesu li u pitanju naše godine ili pak, promjena recepture u omiljenoj nam slastici?


Komentari