ZAPUŠTENO OKUPLJALIŠTE NARKOMANA I JAVNA PIŠAONA: Čuvena Remiza izgleda zastrašujuće (FOTO)

Iva Ramađa/ Zagreb.info

Prije više od godinu dana pisali smo o očajnom stanju najstarijeg zagrebačkog okretišta na Remizi.

Godinu dana nakon naše priče o okretištu punom fekalija, obišli smo frekventnu Remizu i zatekli nepromijenjeno stanje. Tada su se stanari ovog zagrebačkog kvarta, ogorčeni stanjem na Remizi, žalili na užasan miris koji se širi ovim okretištem. “Molim vas jel vi ovo osjetite? Ovo je prestrašno, užasno. A tamo je javni WC”, rekla nam je uzrujana stanarka, a isti taj miris urina nas je dočekao i godinu dana poslije.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Javni WC gubi svoju funkciju

Javni WC na Remizi i dalje se ne koristi, bez obzira na njegovo solidno stanje, za razliku od većine javnih WC-a. Jasno vidljiv pri izlazu iz tramvaja i autobusa, ovaj WC gubi svoju funkciju odabirom uriniranja po podhodnicima i pločnicima.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

IMG_4593

Taolet ne prvi pogled izgleda uredno, no i tamo postoje potencijalne opasnosti.

IMG_4574

Od žica koje vire do neobjašnjivih rupa koje nam daju do znanja da je i ovo poprilično zanemareno.

IMG_4586

IMG_4582

IMG_4564

Nepromijenjeno stanje samog okretišta

Podsjetimo, u veljači ove godine pisali smo i o zapuštenom i derutnom stanju samog okretišta, što se također do danas nije promijenilo. Nekad najmodernije okretište u Europi, danas je zanemareno i oronulo te se po tom pitanju ništa ne poduzima čak ni nakon javnog upozoravanja na njegovo stanje.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa
IMG_4620
Ivan Ramađa

>>>ČUVENA REMIZA: Nekoć najmodernija u Europi, a danas javna pišaona (FOTO)

Odvaljene klupice, zapišani i zapušteni podhodnici koji su i leglo narkomana, još uvijek su tužna slika trešnjevačke svakodnevnice. Na vapaj stanara Remize, Gradske vlasti su se potpuno oglušile. Prepušteni na milost i nemilost leglu fekalija, stanari su prisiljeni podnositi sumrak ljudske kulture i zanemarivanje kvarta u kojem žive.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa
Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

“Sve je kompletno propalo prije 15 godina kada je propala i Nama. I nekako su to držala još u redu ova dva dućana koji su sada zatvoreni. Od kada je i to zatvoreno, ovo je postao javni WC i leglo narkomana koji se osim obavljanja nužde i drogiraju”, rekla nam je predstavnica stanara prije godinu dana, a njena izjava ima uporište i danas.

IMG_4631
Ivan Ramađa

Hoće li Remiza svoju svjetliju budućnost čekati još 15 godina ili će njena tužna priča doprijeti do ušiju Gradskih vlasti, tek nam preostaje za vidjeti, no ne možemo se ne zapitati zbog čega je ovo, nekad velebno zdanje, zaboravljeno u vremenu?

>>>OKRETIŠTE TRAMVAJA puno fekalija! Stanovnici ogorčeni: ‘Ovo je leglo narkomana, a nitko ništa ne poduzima’

>>>RUGLO U SAMOM SRCU GRADA: U ‘Kvatrić’ uloženo 40 milijuna, a danas je pun fekalija i sablasno prazan (FOTO)

>>>NAJSTARIJE ZAGREBAČKO OKRETIŠTE ŽUDI ZA OBNOVOM: Oronula i zapuštena prometna žila kucavica (FOTO)


Komentari