ZAPANJUJUĆ PRIZOR: ‘Tata se otišao kladiti i ostavio dijete ispred kladionice!’

Zagreb.info

Ovakvi slučajevi nisu rijetkost.

Na Facebook stranici portala “Dječja posla” pojavila se zabrinjavajuća fotografija. Naime, kako administratori stranice tvrde, fotografiju im je poslala njihova čitateljica, a prikazuje bebu u kolicima, ostavljenu ispred kladionice kod Cibone. Kako im je čitateljica napisala- otac se otišao kladiti, a dijete je ostavio u kolicima ispred kladionice.

Facebook/Dječja posla
Facebook/Dječja posla

Ana radi u kladionici te ju ovaj slučaj nije iznenadio. “Nije to ništa. Kod mene je jedan ostavio malog u kladionici. Došao s djetetom ispunio listić i izašao. Pa sam trčala za njim.”, napisala je. Ipak,  činjenica jest da je velikom broju ljudi ostavljanje dijeteta ispred kladionice ili dućana sasvim normalna stvar.

“Pa tak i ja, uopće ne kužim u čem je problem. I mene su moji ostavljali u kolicima ispred dućana, koja potreba bi bila zanemarena time? Pa nije bebač ni doma stalno roditeljima “na nosu”. A ono da ga bas netko bude odvezao s kolicima – mislim da bi ga i vratio čim bi čuo kak se zna derat ko mali jarac.”, komentirala je Lucija.

Istina, u nordijskim zemljama ostavljanje djeteta vani, zbog stjecanja imuniteta sasvim je normalna stvar. No, može li se situacija u Hrvatskoj mjeriti s onom u nordijskim zemljama? Posebice ako uzmemo u obzir da se u ovom slučaju vrlo vjerojatno ne radi o “nordijskom načinu stjecanja imuniteta”, ali i da stopa kriminala nije zanemariva.


Komentari