ZALEĐENI SOPOT: Pločnici i nogostupi prekriveni ledom, a građani ga moraju sami razbijati (FOTO)

Gabrijela Gabi Perišić‎/Facebook/Sopot u srcu

Zagrebparking koji navodi kako nije bilo moguće sva parkirališta očistiti odjednom.

Zimske službe radile su punom parom nakon zadnjeg snijega, a građani su se pobrinuli za čišćenje ispred svojih kuća i zgrada. No, unatoč tome, neke lokacije su ostale neočišćene i zaleđene, što građanima otežava svakodnevno kretanje. Također se pitaju tko je odgovoran za njihovo čišćenje.

Velikih problema s ovakvim lokacijama imaju i stanovnici Sopota što dokazuju i fotografijama zaleđenih parkirališta i nogostupa. U Facebook grupi “Sopot u srcu” građani su se potužili kako je njihov kvart  doslovce zaleđen.

Gabrijela Gabi Perišić‎/Facebook/Sopot u srcu
Gabrijela Gabi Perišić‎/Facebook/Sopot u srcu

“Tko će ovo očistiti?”, upitala je Gabrijela susjede dodavši da je situacija takva već deset dana. Martina je dodala kako je “Sopot sav u ledu” te da su čiste samo staze ispred zgrada za što su zaslužni sami stanari. kako su Sopoćani otkrili, neki od njih su sami probijali led, u suprotnom između 10 ujutro i 16 popodne uopće ne bi mogli prići cesti.


Gabrijela Gabi Perišić‎/Facebook/Sopot u srcu
Gabrijela Gabi Perišić‎/Facebook/Sopot u srcu

Neočišćeni led možda ne bi bio problem da ne predstavlja opasnost za građane, posebice za starije kojima nema tko otići po osnovne namirnice. Jedan od stanovnika Sopota potvrdio je da su zimske  službe obišle Sopot, no, unatoč tome, Sopoćani ne vide rezultate ovih obilazaka.

“Ja sam se u petak opako razbila na ledu na parkingu, fino sredila lakat i butinu završila pod autom koma, a nisam baš nespretna.”, pojadala se Iva dodavši kako predizborna kampanja još nije počela pa članovi mjesnog odbora ne izlaze na teren.

S obzirom na neuspješno čišćenje nadležnih službi, stanovnici Sopota odlučili su se organizirati i led razbiti sami, kako ne bi došlo do gorih ozljeda od razbijenog lakta.

Povodom zaleđenih parkirališta upit smo poslali Zagrebačkom holdingu, podružnici Zagrebparking.

“U naselju Sopot parkirališta koja su obuhvaćena sustavom naplate i kontrole nalaze se u Potočnjakovoj ulici te kod Porezne uprave – Turinina ulica. Parkiralište u Potočnjakovoj ulici čišćeno je od snijega 13./14.1 2017. te je soljeno u dva navrata 15.01. i 17.01.2017. Parkiralište kod Porezne uprave čišćeno je 13./14.1.2017., a 17.01.2017. isto je soljeno. Ostala parkirališta u naselju Sopot nisu obuhvaćena sustavom naplate i kontrole te ista nisu u nadležnosti podružnice Zagrebparking.”, navode u svom odgovoru.

Upite smo također poslali Zrinjevcu, kao i Maloj zimskoj službi, no njihove odgovore još uvijek nismo dobili.

Komentari