ZAGREB OČIMA DJEVOJKE IZ MALOG GRADA: Ovih pet stvari u glavnom gradu me oduševilo (FOTO)

Grad Zagreb

Zagreb. Užurbana bujica ljudi u ranojutarnjim satima.

Prekrasni zalasci sunca iznad Save. Sve je to ono što kao osoba koja dolazi iz malog grada nisam doživjela dok nisam počela svoj studentski život u ovom velebnom gradu. Nekim ljudima to su detalji koje niti ne primjećuju, ali za mene su to stvari zbog kojih ću se uvijek s nostalgijom sjećati svojih prvih koraka na Glavnom kolodvoru, prvih kava ispijenih na špici…

Ovo je mojih top 5 razloga zašto volim Zagreb:

Tomislavac

Jer je upravo taj trg prvo što vidim kada siđem s vlaka i uvijek me iznova oduševi svojim zelenilom ljeti, rasvjetanim magnolijama u proljeće, ili pak fantastičnim ledenim parkom zimi. Atmosfera i druženje na travi uvijek me rado vrate u studentske dane, kada smo svi bili bezbrižni i vrckavi.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Neistraženi kafići i skrivena mjesta

Zato što u svakom trenutku mogu nabasati na neko novo mjesto za druženje, ispijanje kava, jelo ili čak kupovinu. Koliko god mislili da poznajemo Zagreb, uvijek se može pronaći zabačeni kutak pametno pretvoren u prostor za druženje.

>>> ULICE ČUVAJU TAJNE: Zagrepčani, kada ste zadnji put prošetali ovim biserom? (FOTO)

Šetnja po savskom nasipu

Nasip rijeke Save pruža velik broj mogućnosti za bavljenje raznim sportovima, a posebno veseli vlasnike kućnih ljubimaca. Obzirom da i sama imam psa, nasip je kao stvoren za cjelodnevno druženje s mojim dlakavim prijateljem, a njemu je nasip ogromno pseće igralište gdje se može osvježiti, ali i sresti mnogo drugih pasjih prijatelja.

commons.wikimedia.org
commons.wikimedia.org

Pregršt događanja

Zagreb je uistinu grad koji živi tijekom cijele godine, te se može pronaći ponešto za svakoga, pa čak i one najizbirljivije. Volite li sport, glazbu, filmove, likovnu umjetnost, ili samo šetnje u prirodi, Zagreb je grad za sve. Plus, šarenilo grada ispunjavaju i turisti iz svih dijelova svijeta koji se brzo zaljube u Zagreb.

Medvednica

Zagreb je jedan od dinamičnijih gradova u neposrednoj blizini planine, što ga čini primamljivim mjestom za ljubitelje planinarenja, brdskog biciklizma i trčanja. Medvednicu volim jer me uz nju vežu uspomene na snimanje televizijskog priloga za potrebe prakse, zbog kojeg smo vukli opremu od 25 kg uzbrdo. Ta situacija uvijek me i iznova nasmije, kad god pogled bacim prema sljemenskom odašiljaču.

www.zagreb-touristinfo.hr
www.zagreb-touristinfo.hr

Jedva čekam vidjeti što će mi Zagreb još ponuditi.

>>> MALI PROLAZ KRIJE NEVJEROVATNU PRIČU: Nesretna ljubav prosjaka utkana u zagrebačke ulice (FOTO)

>>> MIRNA OAZA U SAMOM SRCU GRADA: Omiljeno okupljalište svih generacija (FOTO)


Komentari