Zagreb je tada bio divniji: Sjeta na stari grad koji ‘živi u nama’

FOTO: Željko Lovrec / Zakaj volim Zagreb

Fotografija obitelji u šetnji Gornjim gradom objavljena u grupi Zakaj volim Zagreb raznježila je građane koji su se prisjetili prošlih vremena.

Željko, koji je inače sliku objavio kazao je kako je Zagreb u prošlom stoljeću bio još divniji, ispunjen damama i gospodama koji bi uljepšavali već predivan grad.

Zabilježene uspomene koje ne nestaju, već iznova pričaju najljepše priče iz prošlosti…

U to vrijeme nismo bili prikovani za računala i ostalu tehnologiju, već se, kako kaže Željko, zrak mogao hvatati žlicom, obasjavale su nas zrake sunca, nismo strahovali ili bili obasipani vijestima koje bismo pročitali, čuli ili vidjeli u medijima, a zbog kojih nas je danas strah prijeći preko vlastitog praga.

FOTO: Željko Lovrec / Zakaj volim Zagreb
FOTO: Željko Lovrec / Zakaj volim Zagreb

Bilo je važno jedino da smo zajedno, sretni i s osmijehom na licu, dijeleći pritom sreću i tugu, smijući se zajedno, brišući suze zajedno.

Danas se sa sjetom vraćamo na neke davne trenutke koje bismo rado ponovno proživjeli i ponovno osjetili, i koji će zauvijek ostati u našim srcima i sjećanjima, svaki dah i svaki poljubac…

Tada smo bilježili trenutke sreće i bezbrižnosti kada nas nije umarao tempo života i kada je ljepota bila u detaljima i zajedništvu.

Sjećamo li se plastičnog cekera s fotografije uopće? Znamo li danas bilježiti trenutke s bližnjima, one važne koji će nam i nakon 50 godina grijati srca?

Uspomene koje nitko ne može dirati, koliko god se svijet danas promijenio. Stari Zagreb živi u nama i kroz nas.

Ljepota fotografije i uspomena koje oživljava nije prolazna i ostaje vječno disati.


Komentari