ZADIMIO CIJELU KABINU: U busevima im smetaju psi, ali ne i vozači koji puše za volanom (FOTO)

Facebook - Zagrebački holding

Svaki ZET-ov bus, čini se, ima svog šerifa koji provodi vlastite zakone.

U nedjelju je jedna putnica u ZET-ovom autobusu koji vozi na trasi Črnomerec-Dugave doživjela zaista neviđenu neugodnost. Ona je, naime, u bus ušla s psićem i to po zakonu smije, a pas mora imati brnjicu ako je viši od 30 centimetara.

Radilo se o malom psiću koji je stajao uz svoju gazdaricu, ali to je nekom očito zasmetalo. U busu se digla graja, neko od putnika imao je nešto protiv životinja i zahtjevao je da vlasnica i njen ljubimac izađu iz busa. U to sve se uključili su se i kontrolor i vozač, a naposljetku je pozvana i policija kako bi sirotu djevojku i njenog psića izbacili van.

Facebook
Facebook

Danas je pak u javnom prijevozu snimljeno nešto što bi zaista trebalo zabrinuti putnike, ali na to se nitko ne buni. Naime, u svojoj kabini vozač puši “kao Turčin”, sve je zadimljeno i to čini se nikome ne smeta, ni nepušačima, ni trudnicama ni majkama s djecom.

Facebook/ I to je Zagreb
Facebook/ I to je Zagreb

Čini se da svaki bus ima svog šefira u obliku vozača koji provodi vlastite zakone. Vozaču nije dozvoljeno pušiti u autobusu punom ljudi, a pas se smije voziti javnim prijevozom. Ipak, vozač i dalje dimi, a pas je izbačen iz busa. Gdje je tu logika?

Svi odlučni nepušači vječito će prigovarati jer im pušači ugrožavaju zdravlje, a gdje su sada, zašto nitko ne prigovara ovom vozaču?


Komentari