(FOTO) Vrli naši političari: U ovo je uloženo 200 tisuća, no stare navike teško se zaboravljaju

commons.wikimedia.org

U srijedu su saborski zastupnici dobili tablete i tako se tehnološki osuvremenili.

Svojim je potpisom svaki zastupnik jamčio da će na uređaj paziti i po prestanku mandata ga vratiti. Uz ograničenje interneta samo na saborsku mrežu, bez dopuštenja administratora ne mogu dodavati nove programe. Naravno, igrica- nema. Najavljivalo se kao će postupno sa saborskih klupa nestati papiri.

Predsjednik Sabora Božo Petrov rekao je kako je to prva faza u jednom novom ciklusu modernizacije rada Hrvatskog sabora. Mostov Maro Kristić rekao je: ”U svakom slučaju puno bolje od onih hrpa papira u kojima se često i ne snalazimo jer stalno novi akti dolaze u saborsku proceduru”.

09.03.2017., Zagreb - Nakon sto su nabavljeni, tableti polako zauzimaju mjesto u saborskim klupama. Iako su zastupnicki stolovi jos puni, predsjednik Sabora se nada da papiri zauvijek odlaze iz sabornice. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

No, čini se kako je saborskim zastupnicima teško pala modernizacija.

09.03.2017., Zagreb - Nakon sto su nabavljeni, tableti polako zauzimaju mjesto u saborskim klupama. Iako su zastupnicki stolovi jos puni, predsjednik Sabora se nada da papiri zauvijek odlaze iz sabornice. Jasen Mesic, Branko Bacic, Miroslav Simic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
 Mesic, Branko Bacic, Miroslav Simic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Naime, iako se na kopiranje papira trošilo skoro dva milijuna kuna, skoro svi zastupnici sada imaju vlastiti tablet. Na to se pak potrošilo 200 tisuća kuna. Ali, ako je suditi po današnjim fotkama iz Sabora papir i dalje prednjači nad tehnološkim krikovima.

>>>DIGITALNO DOBA SABORA: Traže se tableti za zastupnike po prosječnoj cijeni od 1.324 kuna


Komentari