UDRUGA STARI PAPIR ZA NOVI OSMIJEH: Zbog njih se teško bolesna djeca ponovno smiješe (FOTO)

Facebook

Vizija inicijative je sakupljenim sredstvima pomagati najosjetljivijim skupinama društva.

Oni nesebično pomažu onima kojima je to najpotrebnije. Onima čiji se glas ne čuje. Odvajaju svoje vrijeme, strpljenje i odriču se vlastitoga da bi omogućili drugima. Njima ne trebaju priznanja, nagrade i pohvale. Najveća nagrada su im osmjesi koje redovito stavljaju na lica ljudima kojima pomažu.

Facebook
Facebook

Pomažu teško bolesnoj djeci

Tomislav Pavlović zajedno sa svojom ženom Ivanom i suradnicima daje nam nadu u bolje sutra, vjeru da mali trud čini veliku promjenu. Članovi su Udruge Stari Papir Za Novi Osmijeh koja se bavi sakupljanjem sekundarnih sirovina (papir, plastika i slično) koje bi inače završile u komunalnom otpadu. Udruga potiče sve građane na ekološku i socijalnu osjetljivost kroz akcije sakupljanja.

“Cilj naše inicijative zamišljen je kao spoj ekološke svjesnosti i socijalne osjetljivosti, profit od sakupljenih sirovina ili same sirovine doniramo potrebitima ili drugim humanitarnim udrugama. Vizija inicijative je sakupljenim sredstvima pomagati najosjetljivije skupine društva, ponajviše obitelji s teško bolesnom djecom, odatle i potječe naziv inicijative”, rekao nam je Tomislav Pavlović iz Udruge.

Ideja o samom osnivanju udruge potekla je iz osobnog iskustva volontera. “Krenuli smo lokalno po novom Zagrebu i malo po malo proširili djelovanje po Zagrebu i dijelu okolice”, nastavlja Tomislav.

Facebook
Facebook

‘Sredstva se skupljaju, ali polako’

“Na početku inicijative sav profit poklanjali smo nekolicini humanitarnih udruga. Oni su sredstvima pomagali svoje štićenike. Uz podršku članova i simpatizera odlučili smo sakupiti sredstva za nabavku kombi vozila za Udrugu, za sada prijevoz obavljamo privatnim vozilom koje nema dostatan kapacitet. Sredstva se sakupljaju, ali polako.”

Za Gabi!

Nabavku vozila odgodili su sve dok svojoj štićenici Gabrieli Cindrić ne osiguraju nova invalidska kolica, sve što sakupe ide u njezin fond.

“Pozivamo sve građane da nam pomognu u sakupljanju sredstava za malenu Gabrielu Cindrić i nabavimo joj potrebnu opremu”, rekao je Tomislav.

Stari papir može se donirati tako da ga građani predaju prilikom obilaska sakupljača ili ga mogu i sami odvesti na otkupnu stanicu Europapier, na Radničkoj cesti 208 u Zagrebu. Pritom je potrebno ostaviti napomenu da je papir za Udrugu Stari Papir Za Novi Osmijeh.

Mnogi su pomagali

Iz Udruge nisu željeli izdvajati donatore jer su im, kako kažu, svi na neki način uvelike pomogli. “Dragi su nam svi donatori, bili oni “mali” ili “veliki” Jedino nas je iznenadila podrška za našu akciju Čep u džep i kupi skupi lijek, kojom sakupljamo PVC čepove za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca“, priča Tomislav.

Zasad još nemaju svoje prostore ni skladište. Međutim, nadaju se da će uskoro skupiti dovoljno sredstava da jednog dana imaju i to. “Financiramo se isključivo donacijama članova i simpatizera, dio prihoda se nažalost potroši na gorivo, ali to je neizbježno. Nadamo se u budućnosti smanjiti troškove na minimum, pogotovo ako nabavimo primjereno vozilo”, govori Tomislav. Nikakvu pomoć od Grada nisu tražili jer, kako kaže, sumnja da bi je uopće i dobili. “Puno veće udruge s dobrim rezultatima ne dobivaju nikakvu pomoć pa se nismo ni trudili.”

Uključimo se već danas

Jednostavnim odvajanjem starog papira svi mi možemo biti dio ove humanitarne akcije. Možemo pomoći onima kojima je to najpotrebnije, jer možda će već sutra ta ista pomoć zatrebati i nama.


Komentari