TRAGIČAN PRIZOR IZ NAŠEG GRADA: Fotografija koja podsjeća u kakvom svijetu živimo (FOTO)

Ivan Ramađa

Tužan prizor na Svetom Duhu.

Politička stranka Živi zid na svojoj Facebook stranici objavila je tužnu fotografiju zabilježenu pred pučkom kuhinjom na Svetom Duhu. Dugačak red za hranu dio je naše svakodnevnice koju, nažalost, često ne primjećujemo.

Građani, zgroženi nad prizorom, isti su usporedili sa saborskom kantinom i niskim cijenama za jedan ručak političara. Međutim, pojedini komentari dali su nam do znanja da je u ostalim dijelovima Hrvatske, po pitanju gladnih, situacija puno gora. Dok mi u Zagrebu imamo red pred pučkom kuhinjom, u Slavoniji su skladišta prazna.

“U Vukovaru nema reda, jer se nema, skladište prazno.”, napisala je Vesna. S njom se složila i Jadranka, navodeći da je takva situacija u cijeloj Slavoniji.

“E u Zagrebu ima bar javna kuhinja,a u Slavoniji vade pljesnivi kruh iz kontejnera i jedu.SVI DO JEDNOG mi se gade,koliko dječice gladuje,obolijevaju od neuhranjenosti.Za TAKVU vladu glasaju samo oni koji imaju pune zeluce i moze ih bit stid jer su egoisti kao i ta vlada.MA FUUUJ.”, komentirala je uzrujana Jadranka.

Ova fotografija kružit će portalima i društvenim mrežama neko vrijeme. Ljudi će se zgražavati i žaliti nad sugrađanima u redu. Možda će i pokazati veliko srce koje ima običan čovjek, pomažući nekom unesrećenom kao i nebrojeno puta do sad.

A pred vratima nam je i Advent, vrijeme humanitarnih akcija u kojima sudjeluje cijela Hrvatska. No, te akcije će proći, fotografija će izblijedjeti, a oni će i dalje stajati u redu. Ipak, fotografija neće stići do onih kojima je i namijenjene. Čak i ako stigne do njih, oči će se zatvoriti, a glava okrenuti na drugu stranu. Neke stvari nikad se ne mijenjaju.

>>>TAMNA STRANA GRADA: Tužni prizori na ulicama Zagreba imaju i jednu pozitivnu točku (FOTO)

>>>‘SUDAR’ NA GRADSKOJ ŠPICI: Jedni ispijaju kavicu i uživaju u suncu, a drugi…. (FOTO)


Komentari