Saucha izlazi iz Remetinca jer više ne može utjecati na svjedoke?

FOTO: Petar Glebov/PIXSELL

Prijedlog za puštanjem Tomislava Sauche iz istražnog zatvora u Remetincu u petak prijepodne zaprimljen je na zagrebačkom Županijskom sudu.

Uskok je ispitao sve svjedoke zbog kojih je prošloga tjedna zatvoren SDP-ov saborski zastupnik i bivši predstojnik Ureda predsjednika Vlade Tomislav Saucha. Stoga je najavljeno njegovo popodnevno otpuštanje iz istražnog zatvora, prenosi Net.hr.

Nakon mu što sudac istrage ukine istražni zatvor, koji mu je bio određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, odluka treba biti poslana u Remetinec, pa bi Saucha na slobodu mogao izaći u podnevnim satima, kazao je Hini glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Saucha je uhićen i pritvoren prošli petak, 10. veljače, nakon što mu je, na zahtjev Državnog odvjetništva, Hrvatski sabor skinuo zastupnički imunitet. Sumnjiči ga se zbog isplata dnevnica za nepostojeća putovanja trojici savjetnika bivšeg premijera Zorana Milanovića.

Tužiteljstvo sumnja da je Saucha oštetio proračun za 540.000 kuna i 1360 eura u razdoblju od studenog 2013. do siječnja 2016. godine.

>>> Sabor izglasao skidanje imuniteta SDP-ovom Tomislavu Sauchi, zastupnik je uhićen


Komentari