ŠAMAR ZAGREPČANIMA: Pogledajte što su u Maksimirskoj napravili pod okriljem noći (FOTO)

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Po zebri ispred Zoološkog vrta bili smo prepoznatljivi.

Pješački prijelaz ispred zagrebačkog Zoološkog imao je jedinstveno ruho, naime, zaista je izgledao poput zebrinih pruga. 

Sada toga više nema.

Facebook/ Sindikat biciklista
Facebook/ Sindikat biciklista

Ekipa iz Saveza biciklista primjetila je da naše zebrice više nema, a upravo u njihovoj Facebook grupi je i objavljena fotografija iznad koje su napisali:

“Poznati pješački prijelaz „zebra“ u Maksimirskoj ulici kod ZOO vrta oslikan je prije točno 5 godina i obnovljen u kolovozu ove godine. Policija je, u ime zaštite zakona, naredila njegovo uklanjanje pa je kasno sinoć to i učinjeno.

Dakle, uz sve crne točke i propuste na cestama, nelegalnu signalizaciju, križanja na kojima svakodnevno stradavaju sudionici u prometu, odlučeno je da uklanjanje nestandardizirane zebre ima prioritet za sigurnost u prometu!

Nebrojeno puta smo slali MUP-u molbe za sanaciju kritičnih točaka u prometu, prijavljivali nepropisnu infrastrukturu koja svakodnevno u opasnost dovodi stotine građana, sve bez rezultata.”

Kome je smetao ukras grada?

Jasno je zašto su u Sindikatu biciklista bijesni, u gradu postoji mali milijun nepravilnosti koje su zasigurno stvarale veće probleme od zebre koja je uveseljevala i građane i turiste. Na svojoj stranici oni gotovo svakodnevno objavljuju fotografije zagrađenih biciklističkih staza po kojima oni ne mogu voziti i poštovati zakon na koji se u policiji sada, nakon uklanjanja zebre pozivaju.

Osim toga mnoge od biciklističkih staza vode u ništa. Doslovno. Staze namijenjene biciklistima često završavaju kao slijepe ulice, usred njih posađeno je stablo ili pak vode ravno kroz autobusnu stanicu, ali po tom pitanju nitko ništa ne poduzima.

Facebook/ Sindikat biciklista
Facebook/ Sindikat biciklista
Facebook/ Sindikat biciklista
Facebook/ Sindikat biciklista

Često se biciklisti pitaju kuda da voze ako ne žele zaraditi kaznu?

Facebook/ Sindikat biciklista
Facebook/ Sindikat biciklista

Ostali smo bez simpatične zebre koja je usput i služila svrsi, a semafor iznad nje koji jedva propušta pješake još uvijek stoji i nitko ne poduzima ništa, a pješaci i biciklisti čekaju i često misle da pokvaren. 


Komentari