REKREIRAJTE OKUS LEDOLINE! Recept za ukusni kremasti desert u čaši

FOTO: Thinkstock

Iako se više se ne proizvodi, uspomena na okuse djetinjstva mnoge je motivirala na pokušaj njezinog “kopiranja”.

Ovo je recept za ukusan desert u čaši nastao po uzoru na najdražu Ledolinu.

>>>‘DESERTNA KREMA KAKVE NEMA’: Sjećate li se ove kultne poslastice?

Sastojci za svijetlu kremu:

  • 30 dag bijele čokolade
  • 1.5 dcl slatkog vrhnja
  • mahuna bourbon vanilije ili vanilin šećer s bourbon vanilijom

Sastojci za tamnu kremu:

  • 30 dag mliječne čokolade
  • 2 dcl slatkog vrhnja

Dodatni sastojci:

  • 4 dcl slatkog vrhnja

Priprema:

1. Pripremite dvije limene ili emajlirane zdjele za bijelu i tamnu kremu. Bijelu i mliječnu čokoladu natrgajte na kockice i svaku stavite u svoju zdjelu.

2. U zdjelu s bijelom čokoladom dodajte sjemenke vanilije koje ste nožem sastrugali iz raspolovljene mahune. Ako nemate mahunu, u čokoladu stavite jednu čajnu žličicu vanilin šečera s bourbon vanilijom.

3. Slatko vrhnje za bijelu kremu zagrijte do vrenja i zatim prelijte preko čokolade. Miješajte drvenom kuhačom dok se vrhnje i čokolada ne sjedine u tekuću smjesu, a zatim ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi. Isti postupak primijenite i s crnom čokoladom – zagrijte vrhnje, prelijte, pomiješajte i pustite da se ohladi.

4. Kada su obje kreme hladne, mikserom istucite 4 dcl slatkog vrhnja u čvrsti šlag. Jednu polovicu lagano umiješajte u tamnu, a drugu u svijetlu kremu.

5. Kremu zatim rasporedite u male čaše po vlastitom izboru, po principu pola svijetle – pola tamne. Nakon toga čaše stavite u hladnjak minimalno na 2 do 3 sata.

NAPOMENA: Od ove količine sastojaka možete napraviti desert za 6 osoba. Desert prije posluživanja možete preliti umakom od šumskog voća ili ukrasiti svježim voćem.


Komentari