REKLI STE DA JE BAJADERA PROMIJENILA OKUS: Evo što o tome kaže Kraš

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Kraš tvrdi da je istina drugačija.

Prije nekoliko dana pisali smo o Bajaderi, najpopularnijem Kraševom slatkišu za kojeg veliki broj građana tvrdi da je promijenio okus, odnosno da je Kraš promijenio recepturu. Rekli ste da najdraža Bajadera više nije ista, da je okus lošiji te da Kraš štedi na sastojcima.

Po tom pitanju oglasio se i Kraš, tvrdeći da je od 1911. godine receptura za Bajaderu potpuno ista. Razlika je samo u izradi Bajadere, 1911. godine ona se radila ručno, za razliku od današnje, strojne izrade.

“Od 1911. godine veličanstvena Bajadera nije promijenila svoju recepturu koja je rezultat znanja i kreativnosti Kraševih tehnologa. Tih davnih dana radila se ručno i bila je dio luksuznih Kraševih bombonijera. 1954. godine pojavljuje se kao zaseban proizvod i dobiva svoje prepoznatljivo ime – Bajadera.”, uvjerava Kraš.

Međutim, građani su podijeljeni. Mnogi ne vjeruju Kraševim tvrdnjama te ih upozoravaju da se okus potpuno promijenio.

“To nije ista bajadera, receptura se možda nije mjenjala ali su možda sirovine koje koristite izgubile svoju kvalitetu ili koristite jeftine zamjene – uglavnom sada je UŽAS!!!”, kaže Sanel. S njim se slaže i Željko koji je upravo zbog drugačijeg okusa prestao kupovati Bajaderu.

“Da se nije promijenila jednostavno nije istina!!!!Nakon nekoliko desetljeća uživanja prestao sam je kupovati.Nekada premium proizvod,sada jadan!!!”, komentirao je Željko.

Ipak, pojedini građani i dalje vole Bajaderu te se slažu u jednom- najdraži slatkiš i dalje je fenomenalan! Ina je Bajaderu opisala upravo tim riječima, a Maja je uvjerena da je Bajadera jedino što je još dobro.

Promijenila Bajadera okus ili ne, činjenica je da prodavačice koje rade u Kraševim dućanima imaju osmijeh od uha do uha u svakom trenutku te slove za uvijek raspoložene trgovkinje, zadovoljne svojim radnim mjestom. Od njih bi kupili Bajaderu bez obzira na okus.

>>>ŽESTOKA POLEMIKA NA FEJSU: Je li kultni slatkiš promijenio okus? (FOTO)


Komentari