Predstavljen novi jelovnik kultne Pivane, zavirite u njega

Novi jelovnik Pivane ‘skuhan’ u kulinarsko-umjetničkoj suradnji
chefa Marka Jovanovića, gastrostručnjaka Željka Šatovića Gule i svjetski priznatog ilustratora Danila Dučka.U Pivani, popularnom okupljalištu pivskih i gurmanskih znalaca, održano je predstavljanje novog jelovnika koji ‘potpisuju’ chef kuhinje Pivane Marko Jovanović, gastronomski stručnjak Željko Šatović Gula te poznati akademski slikar i ilustrator Danilo Dučak.

Dvojac koji je uz chefa Pivane zaslužan za novi identitet jelovnika i nove ponude jela čine Željko Šatović Gula i svjetski priznati umjetnik Danilo Dučak, koji je i svojim ilustracijama obogatio jelovnik. Njihova je suradnja počela još prije osam godina, kada je predstavljena prva hrvatska Mala pivska kuharica, kojom su na vrlo dopadljiv način demistificirane mnoge predrasude o pivu i istaknut njegov potencijal u gastronomiji.

Posebnost je novog jelovnika i jedinstvena izrada od pivskog papira, prvi put viđena u Hrvatskoj, a dizajn jelovnika potpisuje priznata dizajnerica Sanja Kirinić.

Mnogobrojnim okupljenima obratila se Tina Puhalo Grladinović, direktorica kompanije K Pivovari, u okviru koje posluje Pivana:

„Doista mi je veliko zadovoljstvo što danas predstavljamo novi jelovnik Pivane te tako dalje podižemo ljestvicu prema izvrsnosti, kojoj kontinuirano težimo. Ta se izvrsnost odnosi na inzistiranje na kvaliteti naše cjelokupne ponude, koju smo dodatno obogatili novim jelima. Vjerujem da smo napravili iskorak i da novi jelovnik predstavlja pravo osvježenje koje će nam pomoći u našoj želji da postanemo broj jedan na zagrebačkoj gastro-pub sceni. Ponosni smo i na činjenicu kako su meso i jaja iz naše kuhinje porijeklom s hrvatskih farmi, a povrće s hrvatskih OPG-ova. Zahvaljujem cijelom svojem timu na entuzijazmu i trudu koje je uložen u pripremu novog jelovnika te svim suradnicima koji su ga dodatno ‘zapaprili’ novim idejama i vlastitim potpisom.“

U ugodnoj atmosferi okupljeni su mogli uživati u degustaciji novih jela koja su se savršeno sparila sa svježim, nepasteriziranim i nefiltriranim pivom Grif istoimene mikropivovare koja posluje u sklopu K pivovari. Posluženi su ljuti gulaš od divljači, ljute kobasice, burger Pub Style, kobasice na metre te salate od puretine i teletine. Jela je ocijenila izvrsnima i glavna urednica gastro časopisa Mrvica Željka Klemenčić, koja je ujedno vodila događanje i degustaciju noviteta.

Novo turističko odredište

Na događanju je istaknuto kako su odnedavno organizirani i posjeti Pivskom muzeju i mikropivovari Grif u sklopu kojih se može doznati više o povijesti domaćeg pivarstva kao i o proizvodnom procesu piva uz degustacije i mogućnost pivskog menija. Vjeruju i da će zahvaljujući ovoj izvrsnoj gastro i programskoj ponudi postati nezaobilazno odredište koje će obogatiti zagrebačku turističku ponudu.


Komentari