PRIPREME ZA NAJGORE MOGUĆE SCENARIJE: Hrabri vatrogasci provode vježbe zbog nemara građana (FOTO)

FOTO: JVP Zagreb

S obzirom na to da se građani često oglušuju na upozorenja vatrogasaca i ipak odluče hodati po zaleđenim jezerima, vatrogasci JVP Zagreb pripremaju se upravo za takav mogući scenarij.

Od ranog jutra vatrogasci JVP Zagreb na zaleđenom jezeru vježbaju kako doći do osoba koje ja zapela na ledu i kako ju spasiti, riskirajući tako svoj život već u trenutku vježbe.

To, dakako, nema veze sa spretnošću već kako sigurno doći do osobe koja je propala i spasiti ju, a da pritom vatrogasac ne ugrozi ugroženog, kolege ili sebe.

FOTO: JVP Zagreb
FOTO: JVP Zagreb

Građani su pokazali nerazumijevanje i ljutnju prema onima koji hodaju po zaleđenim jezerima ili još gore – puštaju djecu da to rade, oglušujući se tako da upozorenja hitnih službi.

Na stranicama HGSS-a jedan komentator je napisao da su dvije osobe proteklog vikenda već propale kroz led Vranskog jezera. Srećom, obje su se izvukle bez teških posljedica.

U zagrebačkim Facebook grupama ljudi su složni da se radi o “gluposti, a ne hrabrosti”, a osim toga napisali su i da se šetači po ledu vrlo neodgovorno ponašaju jer ne razmišljaju o posljedicama.


Komentari