PRESRELA GA NA CESTI: Vozio se Sljemenom u sitnim noćnim satima i ugledao OVO (FOTO)

U naseljima oko grada lisice nisu rijetka pojava, a sada im društvo pravi i ova životinja.

U noćnim satima divlja svinja viđena je u šetnji na Sljemenu, a fotograf Mladen Perić snimio ju iz automobila dok je prolazila nadomak ceste. Fotografiju malog vepra podijelio je i u Facebook grupi “Zakaj volim Zagreb” uz prikladan opis.

“Ove fotke nisu visoke kvalitete, ne mogu ni biti…noć je, iz auta, iznenađenje na cesti 🙂
Noćas, 01h 37min, Sljemenska cesta”, napisao je.

Divlja svinja obitava pretežno u zapadnom dijelu Medvednice. Za veprove je karakteristično da žive usamljeničkim životom, a čoporu se priključuju samo u vrijeme parenja. Mladi veprovi se često nalaze u blizini čopora, ali nikada kao njegov dio. Kada se promatra kretanje krda, uoči se kako se na čelu kreće najstarija ženka.

13528338_782107571889322_6433257143216659896_o
Mladen Perić Photography
[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Na Medvednici je u davnoj prošlosti obitavao i medvjed, a u prilog tomu svjedoči i ime gore Medvednice kao i imena potoka Medveščaka, pa Medvedgrad i Medvedski breg kod Čučerja.[/box]

Po načinu ishrane spada u svejede, što znači da će pored hrane biljnog porijekla pojesti životinje koje može savladati, pa će čak jesti i strvine.

Sljemenski životinjski svijet

Divlje svinje, lisice, jazavci, zečevi, fazani, zmije, lasice, kune, vjeverice tvorovi i vrane su životinje koje obitavaju na zagrebačkom šumskom području području i povremeno razvesele građane koji im se nađu na putu. Neke dođu i do naselja, ali u većini slučajeva nisu opasne.

>>> NIMALO UGODAN PRIZOR: Šetao Maksimirom i naišao na zmiju, evo kako reagirati ako ih vidite (FOTO)

>>> LISICA VIĐENA U VRAPČU! Saznajte kako prepoznati je li opasna (odnosno bijesna)

Komentari