POZNATI KOMIČAR DJECU NAZVAO ‘RAZMAŽENIM GOVNIMA’: Njegovi fanovi predložili da ih se smiri ‘kružnim u glavu’

Facebook/ Tomislav Kozačinski

Crni humor prešao granicu.

Stand up komičar, Tomislav Kozačinski, na svojem je Facebook profilu podijelio “kontroverznu” fotografiju, u celofanu crnog humora. Humor je uvijek dobrodošao, pa bio on i crni, za one jakog želuca, no granica postoji. Kad se prijeđe ta granica, humor više nije humor, a Kozačinskom je prelaženje strogo zacrtane granice uspješno pošlo za rukom. Čestitam!

Kakav komičar, takvi i obožavatelji

Na spornoj fotografiji, prikazano je dijete koje vrišti na podu restorana, a roditelji ga ignoriraju. Kozačinski je upitao obožavatelje kako oni reagiraju kada su u restoranu, te nečije neodgojeno dijete radi scenu, kvari svima večer – a divni roditelj ga ignorira? I sve bi bilo na razini prihvatljivog, da dotični nije fotografiju ukrasio upadljivim natpisom- “RAZMAŽENO GOVNO”.

Kakav komičar, takvi i obožavatelji. Odgovora i komentara bilo je svakakvih. Pa bi npr. Marko “opizdio nogon u glavu, jedan kruzni i mir”, dok bi Hrvoje  “stavio malo kloroforma na krpicu”. Za krepat’ od smijeha.

Pitam se kako bi Kozačinski reagirao da netko na fotografiju njegovog djeteta stavi ovakav natpis, a dobro zabavljena masa mu dijete poželi “opizdit nogon”. Sigurno bi mu bilo urnebesno smiješno.

Dijete nije odgovorno za svoje ponašanje

No, krenimo redom. Svakako da postoje djeca koja rade scene na javnim mjestima. No, to je samo dijete koje nije odgovorno za svoje ponašanje- odgovoran je roditelj. Neki roditelji pravodobno reagiraju, neki ne, no ukoliko vam smeta njihovo ponašanje prigovor uputite roditelju, ako je potrebno i više puta. Ukoliko se ogluši na vaše primjedbe, uvijek postoji voditelj restorana koji će nastalu situaciju sigurno riješiti.

Dijete ne može biti “razmaženo govno”, da citiram dotičnog. Dijete je samo željno pažnje svog nezainteresiranog roditelja koji ga, umjesto pažnjom, “kupuje” popuštanjem.

Generalno, mišljenja sam da djecu uopće ne treba voditi po restoranima jer je njima “smrtna kazna” mirno sjedenje. Pogotovo kad je u pitanju takav, nezainteresirani roditelj koji “nema volje” baviti se s djetetom.

Ipak, od takvih roditelja očito postoje gore skupine- ovakve poput Kozačinskog i njegovih komentatora, koji izgledno prelaze granicu ukusa, a vjerovatno nisu ni zaplivali roditeljskim vodama.

Vjerujem da komentatori svoje opise smatraju iznimno humorističnim, no oni to nisu. Da se ovakvi komentari upute gay populaciji, cijelo društvo bi već bilo na nogama trubeći o govoru mržnje, a Kozačinski bi vrlo vjerojatno laprdao o pravima i slobodama, uz parole “Ne katolibanima”.

Facebook
Facebook

Pođimo od pretpostavke da se radi o borcu za prava. Dakle, isti taj borac za prava jedne populacije, ponižava i ismijava drugu populaciju (u ovom slučaju djecu koja su nemoćna i neodgovorna za svoje postupke). Usput dozvoljava ogavne komentare, upućene prema istoj toj populaciji koja se ne može niti zauzeti za sebe.

Sačuvaj me Bože hrvatskog humora i kvaziliberalnog licemjerja.


Komentari