OTUŽNO PUSTA: Pogledajte koja tema je ispraznila sabornicu (FOTO)

Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnici temu ne smatraju bitnom.

Sabor je u četvrtak započeo raspravu o izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama. No, po svemu sudeći naši zastupnici temu ne smatraju previše bitnom, bar ne u toj mjeri da bi raspravi prisustvovali.

 Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

U polupraznoj sabornici tek je nekolicina zastupnika Mosta, Hrasta, HDZ – a i pokoji zalutali SDP – ovac. U ovom kontekstu bitno je i napomenuti da veliki broj zastupnika ima plaćen stan u Zagrebu, no nameće se pitanje zbog čega?  Prisustvo sjednicama, po svemu sudeći, nije razlog zbog kojeg im plaćamo stanove.  Podsjetimo, prije samo nekoliko dana sabornica je bila puna, no ipak je u pitanju bila svečanost povodom međunarodnog priznanja države.

Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

Ovu sjednicu “markirali” su i oni najglasniji zastupnici koji na većinu tema imaju nešto za reći. No, čini se da po pitanju obrazovanja u Hrvatskoj ni oni nemaju što za dodati. S obzirom na prizor praznih klupa, mogli bismo reći da je ova tema nepotrebna našim političarima.. Ili im je ipak prerano za dolazak na sjednicu?

Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

Podsjetimo isto tako da su se “lomila koplja” po pitanju reforme obrazovanja. Građani su izašli na ulice u nikad većem broju te su željeli poručiti da u obrazovanju ipak nešto “ne štima”. Vrlo brzo, kratkotrajna bura se stišala, a danas imamo priliku gledati praznu sabornicu kako raspravlja o budućnosti našeg obrazovanja.

Možemo li zaključiti da je, prema našim odsutnim zastupnicima, obrazovanje u Hrvatskoj ipak besprijekorno?

>>>MASOVNI PROSVJED ZA REFORMU OBRAZOVANJA: U srijedu izlaze na ulice, a dobili su i podršku predsjednice (VIDEO)

>>>REFORME OBRAZOVANJA: Stručnjaci tvrde kako su doista nužne

>>>OGROMNA POTPORA REFORMI OBRAZOVANJA: Pokrenuta peticija, a najavljen i veliki prosvjed!


Komentari