ORIGINALNE PORUKE SA ZAGREBAČKIH ULICA: Kreativnost u sjeni vandalizma (FOTO)

Originalne poruke ili vandalistički čin? 

Našarane poruke na zidovima, ne spadaju u uličnu umjetnost te kod mnogih izazivaju bijes. No, moramo priznati da su autori ovakvih poruka često vrlo kreativni i duhoviti pa nam nerijetko izmame osmijeh na lice. Izdvojili smo nekoliko poruka koje će vas nasmijati, ali i potaknuti na razmišljanje. Ulice Zagreba kriju i prave “filozofe”.

Autor ove poruke odlučio je svoja razmišljanja podijeliti na velikogoričkom zidu. Možda je i naljutio pokojeg stanara, no uvjereni smo da je veći broj njih natjerao na razmišljanje. Moramo priznati da nas je ova iskrena poruka oduševila.

10177970_856713941094367_5584900683444541300_n

Zagrebačke poruke ne kriju samo filozofe, iza njih stoji i poneki pjesnik. Nadamo se da zagrebačka policija nije ozbiljno shvatila poruku koju stihovi šalju.

facebook/ Zagrebački grafiti
facebook/ Zagrebački grafiti

Autori poruka znaju dijeliti i ljubavne savjete pa nam je tako jedan upućen sa zida na Poljanicama. Unatoč bespotrebnom uništavanju fasade, priznajemo da je ova tvrdnja istinita.

facebook/ Zagrebački grafiti
facebook/ Zagrebački grafiti

Na Ksaveru se očito vodila rasprava o inteligenciji, a autori natpisa odlučili su podjeliti s građanima zaključak te rasprave. Ne sumnjamo u autorovo stanje uma, no prije šaranja je ipak bilo potrebno uključiti mozak.

ksaver
facebook/Zagrebački grafiti

Naličje Paromlinske ulice doista je otužno pa je ovo slomljeno srce odlučilo dodati i svoj osobni pečat cjelokupnoj slici. Zbog čega se odlučio baš za narodnjački stih, nije nam jasno, no nadamo se da u pitanju nije bila kobna kombinacija s alkoholom. Naša poruka je- vrijeme liječi sve.

facebook/Zagrebački grafiti
facebook/Zagrebački grafiti

I za kraj, genijalan zaključak mladog “spisatelja”. Kad je već sve išarano, zbog čega on to ne bi napomenuo na fasadi zgrade u Draškovićevoj ulici? S obzirom da odgovorni nisu u stanju riješiti problem uništavanja zgrada na adekvatan način, autor poruke ih je odlučio upozoriti na to. Nažalost, uspješnost poruke je upitna.

draškovićeva
facebook/Zagrebački grafiti

Uništena pročelja zgrada veliki su problem grada Zagreba, no ne možemo zanijekati veliku kreativnost kojom zrače. Ipak, mladi “umjetnici” bi svoju inteligenciju mogli iskoristiti na puno bolje načine, na zadovoljstvo cijelog grada.

>>>NATPIS NA ZIDU POKRENUO RASPRAVU: Simpatična poruka ili vandalizam, procijenite sami (FOTO)

>>>KAKAV JE TO SULUDI ZAKON? Ako vam neki ‘grafiter’ zašara zgradu, vi plaćate kaznu!

>>>POKAZUJU LJUBAV PREMA DINAMU: Grafiti koji bude emocije u sjeni ružnih natpisa (FOTO)


Komentari