ZASJENILA JE BANDIĆA I NJEGOV GRAH: Za ovom ljepoticom svi su se okretali (FOTO)

Gradska uprava osigurala je 60.000 porcija graha s kobasicama.

Ukupan trošak proslave Međunarodnog praznika rada u Maksimiru iznosi 987.000 kuna, slično kao i prošle godine. Uz 5500 kilograma graha skuhano je i 4000 kilograma kobasica, 2300 kilograma pancete i 1100 kilograma sušene vratine, piše dnevnik.hr.

FOTO: Zlatko Gašpar
FOTO: Zlatko Gašpar

Naime, porcije graha sugrađanima je prvi počeo dijeliti gradonačelnik Milan Bandić. 

“Malo je ljudi došlo iz nužde jer u gradu Zagrebu nitko nije gladan i nitko nije bez krova nad glavom ali ovo je prvosvibanjski grah na koji su tradicionalno Zagrepčani navikli”, istaknuo je Bandić. i dodao kako je “zadaća nove Vlade da taj jaz između Zagreba i ostalog dijela Hrvatske uravnoteži i izbalansira i da se strategijom gospodarskog ravnomjernog razvitka Hrvatske osiguraju socijalni preduvjeti u ostalom dijelu Hrvatske da se bolji živi”.

No, kazao je kako danas nije vrijeme ni za kritike, ni za iznošenje programa, već da se razveselimo i budemo danas sretni, a djevojke iz jednog lokalnog KUD-a, sigurno su pridonijele dobroj atmosferi.

13123397_981163458585843_5891260610133551338_o
FOTO: Zlatko Gašpar

SDP-ovci dijelili karanfile

Naime, na samom ulazu u park Maksimir crvene karanfile dijelio je predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić sa stranačkim kolegama. Ovu priliku Bernardić je iskoristio pa je istaknuo kako danas radnici i umirovljenici, koji su nekad bili radnici i ugradili svoje ruke u izgradnju ovog našeg društva, itekako teško žive.

“I odgovornost naše mlađe generacije hrvatskih političara je da jednostavno stvori bolje uvjete i za radnike i za umirovljenike”, poručio je jedan od potpredsjednika zagrebačke gradske Skupštine.

Komentari