NEOČEKIVANI SUSRET NA SLJEMENU: Uživao u šetnji pa se našao oči u oči s ‘opakim’ grabežljivcem (FOTO)

Mladen Perić Photography

Prvo je na Sljenemu susreo divlju svinju, a sada mu je put presjekla ova životinjica.

Lisice su autohtoni stanovnici Medvednice, a susreti s njima u naseljima pokraj grada nisu rijetka pojava. Tako je, dok se šetao Sljemenom, fotograf Mladen Perić uspio svojim objektivom uhvatiti jednu od ovih krznenih ljepotica.

Pod okriljem noći lisica je izašla iz svog skrovišta i došla na nenadani “čvenk” s Mladenom. 

Mladen Perić Photography
Mladen Perić Photography

Lisice su životinje srednje veličine, tijelo im je prekriveno gustim krznom, a krasi ih i karakterističan kitnjast rep. One žive na čitavom našem području, a možemo ih vidjeti po šumama i livadama.  Lisice se mogu pripitomiti, ali moramo imati na umu da se ipak radi o divljoj životinji. Iako nije često, desi se i da mlade lisice dođu do kuća i žive u harmoniji s psima i mačakama, no uvijek valja biti oprezan jer su prijenosnici bjesnoće kojom se može zaraziti i čovjek.

Mladen Perić Photography
Mladen Perić Photography
[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Ove životinjice su svejedi i pojesti će sve što uhvate, nema tu izbirljivosti. Na meniju su im ipak najviše mali sisavci, lešine, voće i kukci.[/box]

Stanovnici Sljemena

Divlje svinje, lisice, jazavci, zečevi, fazani, zmije, lasice, kune, vjeverice tvorovi i vrane su životinje koje obitavaju na zagrebačkom šumskom području području i povremeno razvesele građane koji im se nađu na putu. Neke dođu i do naselja, ali u većini slučajeva nisu opasne.

>>> PRESRELA GA NA CESTI: Vozio se Sljemenom u sitnim noćnim satima i ugledao OVO (FOTO)


Komentari