NEKA VAS POTAKNE NA RAZMIŠLJANJE: Ovo pitanje postavite si svaki dan (FOTO)

pexels.com

U grupi Zakaj volim Zagreb Robert je objavio fotografiju koja nam postavlja jednostavno pitanje i na koje često i zablokiramo i nemamo odgovor.

Svakodnevno smo u žurbi, što (pre)često iskorištavamo kao izgovor zašto nešto nismo učinili ili zašto nismo nekome pružili ruku; to vječno neimanje vremena. No, trebali bismo se svaku večer prije nego što zaspimo zapitati upravo ovo pitanje – kome smo danas uljepšali dani? Kome smo pomogli, koga smo nasmijavali dok nisu imali nijedan razlog za (o)smijeh? Jesmo li samo prošli pored nesretne osobe ili smo se okrenuli i pogledali stvarnosti u oči? Život se sastoji od predivnih detalja koje čine još divniju cjelinu, i to je ono što je na kraju dana bitno, ono što nas ispunjuje iznutra. Sreću ne možemo vidjeti upravo iz razloga što ona nije materijalna; ona je u nama i trebali bismo je dijeliti.

Naravno, to znači i da uljepšamo dan i osobi koja je prečesto najmanje važna – samima sebi. Razveselite i sebe, uljepšajte si dan, budite sebi najbolji duševni mir, mislite na sebe jer prečesto svoju sreću stavljate na sporedno mjesto, a ono bi trebalo imati glavnu ulogu.

Pružite ruku drugima i sebi, budite sretni i onda kada nemate razloga za (o)smijeh.

Kome si danas uljepšao dan? – Kada na ovo pitanje imate odgovor netom prije spavanja, tada usnite uz misao da je ovo bio dobar dan i netko je zbog vas sretnija osoba.

FOTO: Robert Čulo / Zakaj volim Zagreb
FOTO: Robert Čulo / Zakaj volim Zagreb


Komentari