MAJSTORI PARKIRANJA: Nedostatak prometne kulture ili čisti bezobrazluk? (FOTO)

Facebook/ Za KAJ? Za KAJzericu

Ovi vozači, čini se, nemaju nimalo obzira prema drugima. 

Stanovnici Gajnica svakog jutra moraju zaobilaziti kamion parkiran na prometnci. Naime, vozač dođe prije šest, parkira i ode u obližnji kafić na kavu i to traje, a ostali sudionici u prometu su ugroženi.

Facebook/ Gajnice jučer, danas, sutra
Facebook/ Gajnice jučer, danas, sutra

“Ako auto ide iz suprotnog smjera ne može se proći. Upali sva 4 žmigavca i uživa“, napisala je jedna Gajničanka. Vrlo teško je parkirani kamion i zaobići jer ne vidite na vrijeme ide li vam u susret automobil iz drugog smjera.

Facebook/ Gajnice jučer, danas, sutra
Facebook/ Gajnice jučer, danas, sutra

Jedna stanovnica je napisala i da postoji parking nekoliko minuta udaljen od kafića u kojem vozač pije kavu, “no očito je prelijen“, govori ona. Potvrdila je i da se svako jutro radi o istom čovjeku koji dostavlja robu u obližnji dućan koji radi tek od 7, a on je parkiran na prometnici već prije 6 sati.

Problema imaju i na drugom kraju grada

Na Kajzerici, pak, kamioni čistoće ne mogu proći zbog stanara koji autima zauzmu cijelu ulicu.

Facebook/ ZaKAJ? Za KAJzericu
Facebook/ ZaKAJ? Za KAJzericu

“Gubitak vremena, nerviranje, umalo ekonomska šteta jer netko nema dovoljno osjećaja kad već nelegalno parkira, da to učini na način da ne smeta drugima”, piše stanovnik Kajzerice. Točnije, on živi u VIII. Podbrežju koje je jutros, ranom zorom probudila buka.

Naime, radnici Čistoće morali su neumorno trubiti da bi provukli pozornost vlasnika automobila kako bi mogli odraditi svoj posao.

Facebook/ Za KAJ? Za KAJzericu
Facebook/ Za KAJ? Za KAJzericu

I što bi bilo da su oštetili neki od parkiranih automobila? Vlasnici bi poludjeli i slali im nebrojene žalbe, a svoju krivicu sigurno nebi vidjeli. Jedna gospođa je napisala i kako se vrlo često radi o ljenosti zbog koje se ovako parkira.

“Stvar je opće kulture. Razmišljanja. Ljenosti. Ima zgrada koje imaju parking, ali većina ih parkira na ulicu jer je bliže ulazu za nekoliko koraka“, a druga se nadovezala i kako mnoge kuće imaju dvorišta no automobili su svejedno parkirani na ulici.

Pa je li tih par koraka vrijedno materijalne štete i živaca svih ostalih susjeda koje su jutros toliko grubo probudili? Radi li se ovdje o ljenosti, nedostatku prometne kulture i čistom bezobrazluku, ne zna se, no jasno je da su mnogima dobrosusjedski odnosi i zakon strani pojmovi.

>>> OVAKVO PARKIRANJE JOŠ NISTE VIDJELI: Sugrađanin se snašao na vrlo kreativan način (FOTO)

>>> OGORČENA MAJKA PROZVALA BEZOBZIRNE RODITELJE: ‘Kaj niko stvarno ne bu stal dok se ne dogodi neka tragedija?’

>>> ZAGREPČANIN PARKIRAO PREKO DVA MJESTA: Dočekala ga urnebesna poruka i neobičan poklon (FOTO)

 

 


Komentari