LJUBAVNA PRIČA S MARKOVOG TRGA: ‘Samo sam znao da želim da mi bude žena’ (FOTO)

Privatni album

Ova prošnja zasjenila je i smjenu straže Počasne satnije Kravat pukovnije.

Prije točno tjedan dana jedan mladi par napravio je prvi korak prema bračnoj luci. Naime, Marko je zaprosio Antoniju na Markovom trgu i to taman tijekom smjene straže Počasne satnije Kravat pukovnije. Mladom paru tada je čestitao i zapovjednik, a mi smo uspjeli doći do njih i donosimo priču o njihovoj ljubavi.

>>> LJUBAV U SRCU ZAGREBA: Dan koji će ovaj par zauvijek pamtiti (FOTO)

Ona voli Dinamo, a on Hajduk

Marko je iz Kölna i Splita, a Antonija iz Münchena i Zagreba, pravi su oni mali “miks” kultura. Ovaj ljubavni par upoznao se preko Udruge hrvatskih studenata u Münchenu u kojoj su i Antonijine sestre blizanke, Martina i Tea.

Marko i Antonija su studenti i trenutno završavaju posljednji semestar u Münchenu. Naš prosac već je završio prvostupnički studij novinarstva u Kölnu, sada “ganja” Masters diplomu iz političkih znanosti i usput radi u bavarskom parlamentu. Antonija je pak prvostupnica elektrotehnike i nastavila je Masters u istoj struci te radi u start up tvrtki koja se bavi medicinskom elektrotehnikom.

Ovo dvoje je čisti primjer suprotnosti koje se privlače, Sjevera i Juga među kojima se rodila ljubav. Oni navijaju i za različite klubove, ona je Boysica, a on Torcidaš, a i Zagreb i Split smatraju svojima.

Privatni album
Privatni album

 

“Odmah smo se prepoznali”

Par se upoznao prošlog rujna na susretu Udruge hrvatskih studenata u Münchenu, a Marko je odmah “pao”.

Bila je ljubav na prvi pogled, barem kod mene”, govori nam od uz smijeh.

Ipak nisu odmah uletjeli u ljubav, kažu, dali su si vremena se upoznaju, tek u studenom su postali par.

“Prvi spoj je trebao biti zapravo službeni sastanak, jer smo skupa organizirali jedan doček nakon Mimohoda za godišnjicu pada grada Vukovara u Münchenu, ali je Marko pretvorio taj susret u prvi date! Našli smo se u kafiću „Happy Fildjan“ kod prijatelja Azula”, prepričala nam je Antonija.

Golupčići su se nakon toga čuli svaki dan, bez iznimke, a spojevi su se redali. Jedno vrijeme bili su i tajanstveni pa nisu svoju ljubav htjeli svima otkrivati. Pričaju nam da su se htjeli prvo njih dvoje upoznati, sami kroz razgovor, jer su tako mogli najviše saznati jedno o drugom.

“Prepoznali smo odmah, da smo jako slični i da imamo puno zajedničkog što se tiče životnih i običnih pitanja. Oboje smo dosta putovali po svijetu pa smo postali, rekla bih, jako moderni što se svijetonazorna tiče, iako imamo onaj hrvatsko-katoličko-konzervativni duh u sebi, koji su nam usadili roditelji”, govori nam Antonija.

Privatni album
Privatni album

Romantičar u duši

Antonija nam je otkrila da ju Marko često iznenadi buketom cvijeća, lijepim riječima i sitnicama koje njoj puno znače. Za Valentinovo ju je odveo u Milano, zatim u Prag, a zajedno su bili i u Francuskoj na Euru, gdje su se još više zbližili.

Markova romantična prošnja sasvim slučajno se “poklopila” sa smjenom straže.

“Prsten je trebao biti tek za par tjedana gotov, ali je došao već u petak! Tako sam tek dva dana prije donio odluku pitati je u Zagrebu. A nema ljepšeg mjesta nego trg moga imenjaka te na toliko značajnom povijesnom mjestu. Bilo je neplanirano. Samo sam znao, da je želim pitati i da želim da mi bude žena”, govori, preko ušiju zaljubljen Marko.

Marko je Antoniji rekao da se želi slikati na Gornjem gradu,a kada su se približili Markovom trgu začuo je korake Kravat pukovnije i bubnjeve straže.

“Nisam ni znao da dolaze, a što je još bolje, nisam ni znao koliko je sati. Toliko sam bio nervozan, da sam se jednostavno kleknuo dolje i pitao je. U to nisam niti primjetio da dolaze k nama. Tek kad su stali, onda sam se digao i mislio poći natrag. U to je zapovijednik rekao: ostani dolje…ostani dolje”, kazao nam je Marko koji taj trenutak neće nikada zaboraviti.

Poslušao je Marko zapovjednika koji je svojoj straži naredio pozdrav zaručnicima.

Antonja, pak, ne misli da sve baš bilo potpuno slučajno.

Neke stvari nemožeš predvidjeti, a sigurna sam, da nam je u tome i sam sveti Marko pomogao i uljepšao trenutak”, govori nam i kaže kako prošnju nije očekivala.

Marko se od uzbuđenja iskreno ne sjeća je li ju zaprosio na hrvatskom ili na njemačkom.

“Ona je samo rekla da da i kimula s glavom. Nije očekivala da će biti na tom mjestu, a suze joj nisu prestale teči. Još uvijek imamo neki čaroban osjećaj“, kazao je glavni lik ove romantične priče.

>>> PREZGODNOJ ANDREI POSVEĆEN JE GRAFIT U DUGAVAMA, ODUŠEVLJEN I PETAR GRAŠO: ‘Ovo je nešto najluđe što sam napravio’

Privatni album
Privatni album

Nije bitno gdje su samo neka su zajedno

Upitali smo buduće mladence što im je u planu za budućnost, a oni odgovaraju da samo žele ostati zajedno u ljubavi i veselju, a gdje će provesti zajedničku budućnost, nije bitno, samo neka su skupa.

A koja je tajna njihove veze?

“Iako se znamo tek godinu dana, proveli smo jako puno vremena skupa. Jako mnogo pričamo, Marko ponekad malo više. Nismo previše slušali savjete prijatelja, jer ima i onih koji ne žele uvijek najbolje. Jako smo iskreni jedan prema drugom“, govore nam.

Privatni album
Privatni album

Marko i Antonija nisu samo ljubavni par oni su i najbolji prijatelji, a tako i razgovaraju.

“Nismo željeli tajne i pričali smo otvoreno o životu, bivšim vezama, osjećajima i željama. Ne odmah od prvog dana, nego s vremenom. Nismo sebi stvarali pritisak. Znamo što želimo. To je tajna naše veze. A uz to smo optimisti i jednostavno veseli ljudi”, zaključili su.

Želimo im svu sreću u nastavku njihove ljubavne priče koju se tek krenuli ispisivati.

>>>FILMSKA PROŠNJA NA JELAČIĆU: Fotka nastala prije dvije godine, danas oduševila tisuće ljudi (FOTO)


Komentari