(FOTO) Kičeraj u centru grada: Bandićeva najnovija ideja izgleda poput cirkusa

FOTO: Ivan Klindić

Uz stazu koja vodi prema zgradi Gradske uprave postavljeno je 45 jarbola na kojima su izvješene zastave gradova prijatelja Grada Zagreba u Hrvatskoj i inozemstvu. Grad Zagreb je posvetio Park svim gradovima prijateljima kao spomen obilježje u znak zahvale na dosadašnjoj suradnji.

Park mira i prijateljstva, kojeg smo na moju osobnu inicijativu, a uz podršku gradova prijatelja Zagreba uspješno realizirali, ne samo da ukrašava ovu našu zelenu površinu, već simbolizira povijesni put Grada Zagreba u stvaranju vrijednih i istinskih partnera –gradova prijatelja’, istaknuo je gradonačelnik Bandić te dodao kako današnje politike Europske unije omogućuju glavnim gradovima da ne ovise direktno o nacionalnoj politici u svojim zahtjevima, već da od samog početka sudjeluju u kreiranju politika na europskoj razini.

Ipak, moramo ustvrditi da 45 zastava u ovom parku izgleda poput cirkusa, a ne poput parka u jednoj europskoj metropoli. Primjera radi, većina europskih gradova gradove prijatelje obilježava stupom sa smjerokazima s imenima gradova prijatelja, što je praktičnije, estetski ugodnije, a svakako i jefitnije rješenje od ovog koje je gradonačelnik izabrao.

Facebook/1postozagrad
Facebook/1postozagrad

Napomenimo da je inicijativa 1postozagrad unazad nekoliko godine predlagala ovakvo rješenje, no čini se, Bandića nije oduševilo. Zato ga je oduševio kičeraj u samom srcu Zagreba koji je, uzgred rečeno, Zagrepčane koštao 5,2 milijuna kuna – zajedno s ostalim zastavama kojima je okitio grad.


Komentari

loading...